StoryEditorOCM
4 kantunaSUD MU ODBIO ŽALBU

Bivši policajac i svjetski prvak u džiju-džicu 44-godišnji Vedran Ikić ostaje u zatvoru!

Piše B.S.
31. srpnja 2019. - 00:27
presuda_ikic2-190719

Bivši policajac i svjetski prvak u džiju-džicu 44-godišnji Vedran Ikić ostaje “iza rešetaka” nakon što mu je u ponedjeljak odbijena žalba na produljenje pritvora kojeg mu je nakon objave nepravomoćne presude produžila sutkinja Općinskog suda u Zadru Danijela Zubčić Poljak.

Ikić je žalbom preko odvjetnika Branimira Zorice tražio ukidanje pritvora u kojem se nalazi od 7. svibnja, no Vijeće Županijskog suda u Zadru u sastavu predsjednika Vijeća suca Željka Đerđa, članice Vijeća sutkinje Dijane Grancarić, te izvjestiteljice sutkinje Enke Moković, u ponedjeljak mu je tu žalbu odbilo kao neosnovanu.

Nakon što ga je osudila na 18 mjeseci bezuvjetnog zatvora zbog pomaganja pokojnom Denisu Paraću u bijegu pred zakonom, sutkinja je Ikiću produžila pritvor zbog osobitih okolnosti koje upućuju na to da bi na slobodi mogao ponoviti ili dovršiti kazneno djelo. Jedan od razloga je bio i taj da bi Ikić na slobodi mogao počiniti i teže kazneno djelo za koje je moguće izreći kaznu od pet ili više godina ili da se radi o takvom djelu kojim okrivljenik prijeti.

Ikić se teretio da je nakon 31. siječnja 2019. do 6. travnja 2019. u Zadru Paraću dao na korištenje svoj motocikl Yamaha i kacigu kako bi lakše skrivao i bježao od policije nakon čega je u noći sa 5. na 6. travnja na istom motociklu poginuo. Opovrgavajući krivnju rekao je kako je njegov motor bio u garaži Paraćeve supruge, jednako kao i kaciga, te da je Parać sam, bez njegova znanja koristio motor.

Parać se od kraja kolovoza prošle godine nalazio na potjernici zadarske policije osumnjičen za posjed droge, te napad automatskim oružjem i bombom na kuću zadarskog odvjetnika Augustina Sudinje u Sukošanu. Svjedoci napada tvrdili su da je napadač došao na bijelom motoru,sličnom onome kojeg je Ikić posudio Paraću. Potvrdili su i da je u tom napadu imao pomagača koji mu je služio kao osiguranje i izvidnica.

24. travanj 2024 12:12