NOVO: VELIKA AKCIJA ZADARSKE POLICIJE PROTIV GOSPODARSKOG KRIMINALA Kazneno prijavljeno 16 osoba i 7 tvrtki s područja Zadra, sucu istrage privedeno pet osumnjičenih! Optuženi su za višemilijunsku utaju poreza i pranje novca!

NOVO: VELIKA AKCIJA ZADARSKE POLICIJE PROTIV GOSPODARSKOG KRIMINALA

Zadarska policija podnijela je u četvrtak kaznu prijavu protiv 16 osoba i sedam tvrti sa zadarskog područja za kaznena djela iz područja gospodarskog kriminala. Pet osoba je privedeno sucu istrage i za njih je zatražen istražni zatvor, potvrdio nam je u četvrtak navečer sudac istrage Županijskog suda u Zadru Hrvoje Visković.

- Privedeno je pet osoba sa zahtjevom za određivanjem istražnog zatvora, u optužnici se nalazi 16 fizičkih i sedam pravnih osoba uglavnom s područja Zadra. Kaznenom prijavom policija ih optužuje da su počinili djela zloporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, utaje poreza, krivotvorenje poslovne ili službene isprave te krivotvorenje javnih isprava – kazao nam je Visković dodajući kako će više informacije o privedenima i svojoj odluci hoće li ih zadržati u pritvoru reći u petak ujutro.

Akcija zadarske policije pripremala se nekoliko mjeseci, a u nju su bili uključeni i policajci sa zagrebačkog područja.

Prema neslužbenim informacijama, skupinu se tereti da su različitim kriminalnim aktivnostima pričinili štetu veću od 10 milijuna kuna, ponajviše po osnovi zloupotrebe povjerenja u gospodarskom poslovanju i utaje poreza. Među privedenima se nalaze i neki poslovni suradnici Vedrana Ikića, nedavno osuđenog za pomaganje u bijegu Denisu Paraću, te članovi njihovih obitelji. Policijska istraga obuhvatila je nekoliko desetaka osoba, a pojedinci su nakon privođenja i razgovora s istražiteljima pušteni na slobodu.

Glasnogovornica zadarske policije Ivana Grbin potvrdila nam je da je policijska akcija u tijeku, ali više informacija o svemu, rekla je, javnost će dobiti u petak, kada će u PU zadarskoj biti održana konferencija za novinare.

Prema neslužbenim informacijama među privedenima su uglavnom osobe sa zadarskog te zagrebačkog područja koje su sudjelovale u organiziranom pranju novca i drugim kriminalnim aktivnostima. Novac se navodno putem mjenica izvlačio iz privatnih tvrtki sa zadarskog područja, i potom "prao" na području Zagreba. U tome im je, sumnja se, svojim znanjem pomagao jedan bivši pripadnik zadarske policije koji živi u Zagrebu, inače otprije prijavljivan zbog raznih kaznenih djela. Preko njega su pojedinci iz Zadra izvlačili novac iz svojih firmi i zadržavali ga za sebe. Tako su oštetili vlastite tvrtke, ali i izbjegli plaćanje poreza.

Među osumnjičenim osobama nalazi se nekoliko zvučnih imena sa zadarskog područja poznatih široj javnosti po svom javnom i poslovnom djelovanju, a uhićeni su i neki predstavnici i zaposlenici zaštitarskih tvrtki.

Naslovnica 4 kantuna

Najčitanije

STUDENAC PREUZIMA SONIK Lanac od 88 zadarskih "kvartovskih dućana" u 100 postotnom udjelu preuzeli novi vlasnici iz Poljske, 500 radnika ima novog poslodavca. Nikola Sorić: Integracija sa Studencem omogućit će nam uzajamni razvoj!

Lanac od 88 zadarskih
Zadarski lanac trgovina Sonik, preuzeo je maloprodajni trgovački lanac Studenac, vijest je to koja je odjeknula ...
Lanac od 88 zadarskih "kvartovskih dućana" u 100 postotnom udjelu preuzeli novi vlasnici iz Poljske, 500 radnika ima novog poslodavca. Nikola Sorić: Integracija sa Studencem omogućit će nam uzajamni razvoj!