StoryEditorOCM
4 kantunaNOVI DIREKTOR NK ZADRA DAMIR KNEŽEVIĆ:

Ne namjeravam produžiti ugovore o najmu rasvjetnih stupova stadiona za bazne stanice teleoperatera, to je nespojivo s onim što tamo radimo s djecom!

Piše M.Kalajžić
11. kolovoza 2019. - 11:00
knezevic-040719

Novi direktor NK Zadra Damir Knežević ne namjerava produžiti ugovore o najmu rasvjetnih stupova nogometnog stadiona teleoperaterima za bazne stanice mobilne telefonije.

Mobilnim operaterima T-Com-u i A1 (bivšem VIP-u) ugovor o najmu istječe upravo ove godine i novi direktor nema namjeru produljivati dalje najam, dok je za Tele 2 situacija nešto složenija jer je ugovor o najmu rasvjetnog stupa s tom kompanijom znatno kasnije potpisao bivši direktor Svetko Ćustić, pa će za otkazivanje produljenja trebati pričekati istek tog ugovora.

- Vi znate kakva je naša financijska situacija, ali ja ako ikako bude moguće ne bih to produžavao jer je to nespojivo s onim čim se mi tu bavimo, a na što te bazne stanice mogu imati potencijalne učinke na zdravlje. Dolazim iz bankarskog sektora i ne volim unaprijed za nešto govoriti ako nije riješeno da je gotovo, ali ja ću iz ove pozicije napraviti sve da se to ne produži iz razloga što mislim da to nije u skladu s onim s čim se mi ovdje bavimo – kazao je Knežević.

On je potvrdio da NK Zadar ima sklopljene ugovor s tri mobilna teleoperatera od kojih dva uskoro ističu, dok za treći nije realno očekivati prijevremeni raskid ugovora već će se trebati pričekati istek ugovora, zbog opasnosti plaćanja dodatnih penala prijevremenim raskidom što bi financijski dodatno opteretilo klub koji ionako ne stoji dobro s novcem.
Niti činjenica što su T-Com i A1 nedavno montirali novu opremu, neki govore i za novu 5G mrežu, Knežević kaže kako ne ulazi u njegov vidokrug posla.

- Nisam ulazio detaljno u te ugovore, ali govoreći jednostavno, ako oni isteknu, a mi nismo za produžetak, ne vidim njihovu mogućnost da oni to zadrže i koriste. A što su oni u međuvremenu radili i montirali, to je njihova stvar. Ne ulazim u to i nisam za to stručan – kaže direktor kluba.

NK Zadar ovisi o svim raspoloživim sredstvima i novac od najma stupova nisu mala sredstva za klub koji ionako grca u financijskim problemima.

- Ne mogu reći da je to za nas u klubu mala stvar. Sve je to za nas velika stvar, ali kad gledamo iz perspektive čime se bavimo i što želimo, mislim da to nije adekvatno financiranje. Treba to na neki drugi način riješiti. Imati te bazne stanice na stadionu, a baviti se odgojem djece, mislim da ne ide skupa. Očekuje se od kluba da to ipak ne bude tamo – kaže Knežević.

Kad mu to dođe "na tapet" konzultirat će se i s odvjetnikom i vidjeti treba li o tome razgovarati s Gradom Zadrom.

- Primopredaja nije izvršena klasično ni službeno, o čemu je vaša medijska kuća pisala, tako da sam praktično do prije nekoliko dana bio sam u klubu. Ja sam vidio da ti ugovori ističu uskoro, ali ne mogu sve stići i kad to dođe na red vjerojatno ću se konzultirati s odvjetnicima što i kako napraviti. Sumnjam da će za to trebati suglasnost Grada, ali, kažem, još ćemo sve vidjeti. Treba reći da je to prihod kojega ću morati spomenuti dioničarima koji će ostati bez tog dijela zarade i bitno će biti i njihovo razmišljanje u vezi s tim. Što se tiče mene i kluba, za nas bi bilo normalno da bazne stanice ne budu tu. Ako je to na klubu i nama, ne vidim razloga da se to dalje produži. Jer vraćam se opet na početak. Nije to normalno da se nalazi tu u dvorištu gdje se djeca odgajaju. I to ne jedna već tri. Ja sam tu novi i sve to gledam na drugačiji način. Sve stvari koje su nelogične i koje su anomalije, trebalo bi na neki način mijenjati. Ako propustim ovu, onda će proći i druga, treća, četvrta stvar... i onda će se opet neke stvari ponavljati koje su trebale davno biti ispravljene. Bez obzira na ta primanja, ako to nema smisla i nije po uzusima, to treba mijenjati. Ali treba iznaći način kao funkcionirati i djelovati – zaključuje direktor NK Zadra Damir Knežević.

 

Najam tri stupa za 20 tisuća kuna mjesečno

Koliko je do sada bilo poznato, NK Zadar po svakom teleoperateru dobija 6,5 tisuća kuna, odnosno oko 20 tisuća kuna mjesečno za najam sva tri stupa. Ugovori za T-com i A1, odnosno prijašnji VIP, potpisani su prije dolaska bivšeg direktora NK Zadra Svetka Ćustića u klub. On je pak potpisao ugovor s Tele2. Ugovori su potpisani na rok od deset godina, odnosno za Tele2 na pet godina. Telekom kompanije nisu vlasnici mjesta za antene na stupovima kako se spekuliralo u javnosti, već se radi o najmu kojega je sklapao NK Zadar, ali uz odobrenje Grada Zadra koji je vlasnik stadiona i rasvjetnih stupova. U Mjesnom odboru Stanovi potpisivala se prošle godine i peticija građana protiv baznih stanica na stadionu. NK Zadar kao korisnik i Grad Zadar kao vlasnik stadiona nisu odgovorili građanima na peticiju niti su ograničili rad teleoperatera, već je u međuvremenu postavljena nova tehnologija na stupove...

25. travanj 2024 09:09