StoryEditorOCM
4 kantunaODGOVOR ŽELJANE POPIĆ GRADONAČELNIKU NINA EMILU ĆURKU (2)

Sjećate se kad ste rekli da škola neće dobiti od vas lipe dok je Vuković ravnatelj? Sjećate se kad ste me zvali da ga zajednički maknemo? Toliko o Vašim dobrim namjerama...

Piše Željana Popić
29. kolovoza 2019. - 18:23
butkovic18-160418

Odgovor Željane Popić na prozivanje gradonačelnika Nina Emila Ćurka objavljujemo u cijelosti:

Poštovani gradonačelniče grada Nina, Emile Ćurko;
budući da ste me prozvali i nagradili pojedinim titulama „savjetnik“, „uhljeb“ i „tzv. sindikalna povjerenica“ niste mi ostavili drugu mogućnost, nego da Vam odgovorim, ne radi obrane, jer se nemam zašto braniti i pravdati već radi istine i pravde, dvije riječi koje bi inače trebale najveće vrednote jednog čovjeka pa tako i cjelokupnog društva u kojemu živimo.

FOTO: REAGIRANJE GRADONAČELNIKA NINA EMILA ĆURKA NA DOGAĐANJA U OŠ PETAR ZORANIĆ ​Koji to moćnici i koja to politika uspijeva 25 godina opravdati neinventivnost i radnu indiferentnost smijenjenog ravnatelja Tonćija Vukovića?

1. MOJE ZAPOŠLJAVANJE ili „uhljebljivanje“

A) U OŠ Petar Zoranić Nin radim neprekidno 20 godina i to umanjeno za zamjene koje sam radila u istoj školi. U istu školu sam više puta slala zamolbe, no tadašnji Školski odbor je zaključio da osobi koja je rođena u Mostaru, BIH (najbliža veća bolnica sadašnjem gradu Opuzenu, tada općini), nije mjesto u jednoj školi na području RH, a i tada mi je rečeno da nemam šanse jer je to upražnjeno radno mjesto bilo namijenjeno nevjesti tadašnje sanitarne inspektorice, te uz naredbe sada već pokojnog msgr. Prenđe nemam šansu. Sreća da su tadašnji časni članovi ŠO vidjeli nepravdu, a i nakon prijetnji sanitarne inspektorice zatvaranjem stomatološke ordinacije u Vrsima, jednome od tadašnjih članova (sada pok.), glasovali su upravo za mene a ne za njenu nevjestu. Kasnije je dotična isto pokušala u OŠ Petar Preradović, gdje je radi pritisaka bio raspušten ŠO, ali se u konačnici osoba zaposlila u OŠ Smiljevac gdje valjda i danas radi.

B) Vezano za činjenicu da sam baš JA zaposlena pored mnoštva zamolbi Vaših sugrađanki navodim činjenicu da sam se tada prezivala MILUTIN, te sam upravo svoju prvu zamjenu dobila na taj račun i na poziv tadašnjeg prof. Ivana Milutina, našega dragog kolege, tada voditelja PŠ Vrsi, sada umirovljenika o čemu bi Vam sigurno on i danas svjedočio. Dakle, gospodine gradonačelniče Ćurko, ipak sam bila osoba s Vašega područja, a u školu nisam došla „ratnim putem“ kakvim ga Vi želite prikazati.

2. SAVJETNICA

Poštovani gradonačelniče Ćurko, ja sam trenutno učiteljica razredne nastave MENTORICA, a postoji određeni Pravilnik o napredovanju koji mi uvjetuje kako doći do titule SAVJETNICA. Jedan od uvjeta je i izvrsnost u radu, inovacije i sudjelovanje na edukacijama, predavanja itd. Ako ste „googlali“ moje ime i prezime onda ste mogli pročitati da sa svojim učenicima uvijek rado surađujem s lokalnom zajednicom pa tako i s TZ Nin, te sam sudjelovala u raznim događanjima, o čemu naime imam i pisane potvrde (Festival Suncu…)

Samostalno sam pisala projekt i dobila 15.000 kn kojima sam školi kupila razglas a koji je još i danas u funkciji.

Nadalje, odlično surađujem s roditeljima te smo skupa u sklopu projekta „Volim zeleno – čuvam Zemlju„ uređivali okoliš PŠ Ninski Stanovi. A za jedan projekt smo dobili i Europsku nagradu kvalitete i moji učenici i ja kao njihov mentor u projektu. Održala sam mnogobrojna predavanja, bila pozvana u ured gosp. Šimunića kao jedna od rijetkih (tada) koja ima iskustva u Erasmus+ programu, KA1 aktivnostima te održala brojna predavanja na županijskoj razini (tada mi je obećao printer, od kojega ni danas nema ni „p“). Dakle, imam potrebne kvalifikacije i preporuke MZO za napredovanje, dokaze o svojim profesionalnim uspjesima, no nemam potrebne kvalifikacije za biti savjetnica ravnatelju, niti imam tih ambicija.

I za kraj najvažnije:
Poštovani gospodine gradonačelniče,
vjerujem da ste me se sada ipak sjetili po prijašnjem prezimenu MILUTIN, jer ja još i danas imam Vaš broj u svome imeniku ( ako isti niste mijenjali) a još iz vremena od prije cca 10-tak godina, kada sam bila upravo ja ŽELJANA MILUTIN, predsjednica ŠO na koju sam Vas sjednicu pozvala više puta a došli ste jednom, kada ste također pokušali osobno ispred svih tadašnjih članova smijeniti ravnatelja. Na moje pitanje zašto nikada, ali nikada niste školi donirali ništa, odgovorili ste, citiram: "Dok je ravnatelj ove škole gosp. Tonći Vuković (niste ga oslovili s gosp.) ova škola neće od mene dobiti ni lipe!!!!"

Toliko o Vašim dobrim namjerama i brizi o djeci, dobrobiti škole i njenih djelatnika.

Ili ćete me se možda radije sjetiti po telefonskom pozivu koji ste mi uputili da dođem na razgovor u Vaš ured da bismo zajednički iznašli rješenje kako maknuti ravnatelja?!

P.S.
Predstavnik SHU nije tzv. već stvarni, a taj sam opet ja, Željana Popić i zadatak mi je naime raditi sve u interesu članstva koje me je odabralo i kao takva imam pravo sudjelovanja i govora na sjednicama ŠO, bez prava glasovanja i po nalogu mojih kolega, članova SHU.

Nadam se da ste ove retke pročitali jasno i s razumijevanjem te da ste ovim putem dobili i odgovore na Vaša pitanja tj. insinuacije upućene meni osobno, o drugome neka se očituje sam ravnatelj, ako želi i ima potrebu.

Srdačan pozdrav,
Željana Popić

25. travanj 2024 02:03