StoryEditorOCM
4 kantunaSUĐENJE BIVŠOJ SUPRUZI POZNATOG NOVINARA DARKA PAVIČIĆA

"Nisam mu prijetila smrću. Lažno me prijavio i manipulirao djecom!"

9. rujna 2019. - 23:27
pavicic

- Ovako je vještačen i Daruvarac, pa sad tako i ja. Za sat vremena dijagnosticirana mi je smanjena ubrojivost, a uz to navedeno je da normalno hodam, iako sam na pregledu nosila “ortrozu” oko trupa. Isto tako može se u nalazu pročitati da nogama nemam modrica ni vena, iako hlače nisam ni zavrnula.

Smatram da je taj isti psihijatar koji je radio vještačenja pokušao prevariti sud. Isto kao što je on procijenio da ja mogu ponoviti kazneno djelo, ja smatram da će to učiniti on - izjavila je bivša novinarka Styrie Tanja Marinović (54) u ponedjeljak na Općinskom sudu u Zadru gdje se protiv nje vodi kazneni postupak zbog optužbe da je u automobilu svog oca s kojim se 2017. godine vozila iz Sukošana prema Zadru prijetila smrću svom bivšem suprugu, vjerskom kolumnistu i voditelju na Laudato televiziji Darku Pavičiću (52).

Optužnicom koju je zadarsko tužiteljstvo podignulo nakon Pavičićeve prijave, Marinović je ocu 17. travnja oko 10 sati za vrijeme vožnje rekla da bi ih najradije sve pobila, a pogotovo svoga bivšeg muža Darka Pavičića. Njezin otac je to prenio njezinim kćerima, a one ocu Darku što je kod njega izazvalo osjećaj straha za vlastitit život. Sve je prijavio policiji, a odvjetništvo je njegovu bivšu suprugu optužilo za kazneno djelo prijetnje prema bliskoj osobi.

Pavičić je ranije pravomoćno osuđen na novčanu kaznu zbog psihičkog i fizičkog nasilja nad suprugom, a za Marinović je tužiteljstvo u ovom postupku zatražilo uvjetnu kaznu zatvora od šest mjeseci s rokom kušnje od dvije godine.

Smatrajući kako je prekršio sva pravila etike, te je u dosluhu s njezinim suprugom koji zbog veza s crkvom ima veliki utjecaj na cijeli slučaj, Marinović je oštro reagirala na vještačenje sudskog vještaka psihijatra dr. Denisa Sabljara.

- U svom nalazu je naveo da me pregledao svjesno i po pravilima struke, a to nije učinio i prekršio je etički kodeks sudskih vještaka. U psihijatrijski nalaz ne ulazim to je osobna procjena, no neurološki nalaz i somatski nalaz su potpuno krivi. Savjetovao mi je i da kažem da sam bila smanjeno ubrojiva jer ću tako dobiti manju kaznu, a nalaz je prethodno sastavio prema uputama mog bivšeg supruga koje je dobio mailom. Novinar sam 25 godina i da sam ja ovo napisala sud bi me procesuirao i kaznio. Odgovornost novinara ne moće biti veća od odgovornosti drugih osoba, pogotovo liječnika - rekla je Marinović.

Prethodno je otpustila i odvjetnicu po službenoj dužnosti Emicu Milošević, navodeći kako je nije pravovremeno informirala o novostima u slučaju na što je Milošević rekla da je to bilo nemoguće zbog brojnosti podnesaka s jedne i druge strane. Marinović se do dodjele novog odvjetnika pristala braniti sama.

- Bez komentara - kazao je Pavičić dok je odvjetnica njegove bivše supruge izlazila iz sudnice na što je zaradio opomenu sutkinje Mitre Meštrović.

- Pripazite na ponašanje - rekla je sutkinja Pavičiću.

Sudski vještak psihijatar dr. Denis Sabljar priznao je da je mailom dobio neke liječničke nalaze od njezinog supruga, no pojasnio je da to nije imalo nikakvog utjecaja na njegov nalaz.

- Ona je zaista imala hod bez neuroloških ispada, a napisao sam da je nosila "ortrozu". Rekla mi je da je uvijek bila zdrava i dala mi je na uvid čitav niz nalaza. Neke sam slikao mobitelom. Rombergov test sam radio jer se odmah vidi kakvo je stanje, ima li ravnotežu. Nisam joj slušao srce, ali sjedila je blizu mene i disanje je bilo normalno. Noge joj nisam pregledavao, jer se oko gležnja može vidjeti imali podljeva ili vena. Ubrojivost je stvar moje procjene, a zbog nezine struktrure osobnosti mislim da može počiniti teže kazneno djelo - odgovorio je vještak.

Marinović je u prvom ispitivanju negirala kazneno djelo navodeći kako su optužbe potpuna izmišljotina, te da je ona kritičnog dana s ocem u automobilu pričala o posve drugim stvarima, a da nikome nije prijetila. Smatra da su kćeri izmanipulirane, jer se na sudu vodi spor oko podjele bračne imovine, te da bivši suprug svu djecu iskorištava za financijske i druge potrebe, pa i za ovakve lažne prijave.

Njezin otac je u isto vrijeme posvjedočio kako je unukama ispričao da je mama ljuta na njih jer se nisu došle s njom pozdraviti, te da su one očito krivo shvatile da im prijeti da će ih ubiti. Dodao je da supruga nije spominjala

25. travanj 2024 02:53