StoryEditorOCM
4 kantunaPOLICIJA UHITILA 'NENU TALIJANA' ZBOG SUMNJE U PREPRODAJU DROGE

Kod Mattea Bajla (48) iz Zadra pronašli 40 grama kokaina, 40 tisuća eura i dva pištolja! Zašto je promijenio ime i zašto je policija provalila u njegovu kuću na Smiljevcu...

Piše IN
12. rujna 2019. - 15:41
droga.PNG

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjim Matteom Bajlom, zvanim Neno Talijan, iz Zadra, kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Bajla su u srijedu u jutarnjim satima na Obali kneza Branimira u Zadru zaustavili policajci u osobnom vozilu zadarskih registarskih oznaka i tom prilikom je pozitivno reagirao na test za kokain. Nakon toga policija je pokrenula kriminalističku istragu u sklopu koje su Bajlu pretražili doma na Smiljevcu i druge prostorija koje koristi te pronašli 59,6 grama kokaina pakirana u više pojedinačnih paketića, manju količinu marihuane, 119,2 grama bijele praškaste tvari nepoznatog kemijskog sastava tzv. punila namijenjenog povećanju mase droge, dvije digitalne vage za precizno mjerenje, pribor za pakiranje droge te 39.500 eura za koji se sumnja da su pribavljeni preprodajom droge, kao i dva pištolja s pripadajućim streljivom koje je nezakonito posjedovao.

Uz kaznenu prijavu zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, Bajlo je u četvrtak predan pritvorskom nadzorniku PU zadarske. Protiv njega je podnesen i optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Matteo Bajlo u Zadru je poznat po nadimku Neno Talijan jer mu je pravo ime zapravo Nenad Pavlović. Pod tim je imenom do prije sedam-osam godina živio u Italiji sa suprugom i dvoje djece, gdje je odležao i zavorsku kaznu zbog teških krađa i pljački. Zadnju godinu zatvora odležao je Lepoglavi, a nakon izlaska iz zatvora ostaje u Hrvatskoj te mijenja ime, kako bi se što bolje uklopio u zadarski milje. Roditelji mu inače žive u Srbiji, a bivša žena s djecom u Italiji.

Na Smiljevcu stanuje u obnovljenoj prizemnici, opasanoj visokim zidovima i suvremenim videonadzorom. Na istoj adresi ima tvrtku registriranu za iznajmljivanje vozila, brodova i skutera. Prilikom dolaska policije nova supruga se zaključala i nije htjela otvoriti vrata pa je policija provalila vrata. Poslovali su na način da bi kupci zvonili na ulaznim vratima i ulazili u dvorište, vrata bi se zatvarala, a potom bi izlazili na druga vrata...

14. travanj 2024 20:03