StoryEditorOCM
4 kantunaELEKTRONIČKA DRAŽBA ZA AUTO SALON I TRGOVINU ISPOD TRIBINE STADIONA NA STANOVIMA

Prodaju se posljednji ostaci propale tvrtke Rena Sinovčića i Miodraga Lacića – digli 15 milijuna kredita i nisu ga vratili

12. rujna 2019. - 21:35
stadion1-110919

Veliki broj potencijalnih kupaca obilazio je proteklih dana poslovne prostore ispod istočne tribine nogometnog igrališta na Stanovima za koje elektroničku javnu dražbu provodi Financijska agencija. Zadranima je sigurno najpoznatiji poslovni prostor u prizemlju u kojemu je nekada bio auto salon "Zadarkomerca", ali na prodaji su dva poslovna prostora, a vlasnik ni jednog od njih nije propali zadarski diler talijanskog "FIAT"-a.

Naime, FINA prodaje imovinu također propale tvrtke "Smiljevac projekt" čiji je stečajni upravitelj Renato Sabljić.

-Obavijesti o ovoj elektroničkoj dražbi smo poslali na 60-ak adresa, a javilo nam se između 20 i 30 zainteresiranih kupaca koji svoje ponude mogu dostaviti od 18. rujna do 1. listopada , kaže Sabljić.

Ukupna vrijednost dva poslovna prostora premašuje iznos od pet milijuna kuna, a na oba razlučno pravo imaju austrijska Hetta Asset Resolution (nekadašnja Hypo Alpe Adria Banka) i Volksbanka, najveći vjerovnici u stečajnom postupku nad "Smiljevac projektom" od kojega potražuju 15 milijuna kuna i to bez kamata. Kako su dva poslovna prostora ispod tribine jedina preostala imovina "Smiljevac prokjekta", očito se neće naplatiti niti razlučni, a kamoli "mali vjerovnici" među kojima je s nekoliko stotina tisuća kuna i Grad Zadar.

Na prodaji je poslovni prostor uređen za salon automobila i prodaju rezervnih dijelova veličine 260 kvadratnih metara, te skladište i sanitarni prostor od 240 kvadrata. Vrijednost cijelog poslovnog prostora je procijenjena na 2,6 milijuna kuna, a početna je cijena milijun i 950.000 kuna.

Uz to, prodaje se i trgovinski prostore sa skladištem od oko 440 kvadrata čija je utvrđena vrijednost 2,5 milijuna kuna, a početna je cijena 1.882.500 kuna.

"Smiljevac projekt" su, stoji u sudskom registru, 2005. godine osnovali Ljubo Brižić, Nikola Popović, Reno Sinovčić i "Adria partner" u vlasništvu zadarske riboprerađivačke tvrtke "Adria". Zato se među direktorima "Smiljevac projekta", uz Brižića, Popovića i Sinovčića, nalazi i ime Miodraga Lacića, nekadašnjeg suvlasnika i direktora "Adrije".

Mada je cijela priča započela s izlovom i preradom ribe, "Smiljevac projekt" je na koncu rješenjem Trgovačkog suda u Zadru od 04. travnja 2016. godine prošao kroz skraćeni stečajni postupak kao tvrtka za građenje, projektiranje i inženjering, da bi na koncu bio izbrisan iz sudskog registra 2017. godine. Tri godine prije, u stečaj je otišla i tvrtka "Adria partner".

Zanimljivo je da je 2010. godine materijalna imovina "Smiljevac projekta" iznosila 14 milijuna i 875.700 kuna, a ta je poslovna godina završena s nešto više od 12.000 kuna gubitka.

25. travanj 2024 03:39