OTKRIVAMO: RESTORANI, KONOBE I TRGOVINE U KOJIMA JE TROŠENA REPREZENTACIJA NARODNOG MUZEJA Od 63 računa za hranu i piće u iznosu od 65 tisuća kuna, Renata Peroš je opravdala samo šest, a za ostale vrijedne 48.000 kuna razlog troška je zapravo nepoznat!

OTKRIVAMO: RESTORANI, KONOBE I TRGOVINE U KOJIMA JE TROŠENA REPREZENTACIJA NARODNOG MUZEJA

Podatke o troškovima koja je ravnateljica Peroš uputila javnosti, s očitim ciljem da proizvedu spin i umanje štetu koju bi joj u nekim od svojih idućih javnih priopćenje mogao napraviti županijski vijećnik Marko Pupić Bakrač, ispustila je nazive restorana, konoba i tvrtki gdje se blagovala "reprezentacija". Mi ćemo taj "propust" ispraviti.

M. PUPIĆ BAKRAČ PODNOSI KAZNENU PRIJAVU PROTIV RAVNATELJICE NARODNOG MUZEJA Renata Peroš opet sramoti i ruši ugled muzeja: toliko se razbahatila da jefitnim trikovima štiti osobne podatke škampa, orada i skupog vina s privatnih večera plaćenih javnim novcem!

U 2018. godini napravljena su 43 računa vrijedna gotovo 40 tisuća kuna u objektima: Kraljevski vinogradi 1; Sarag 1; Cidaris (2 Ribara, Restoran Zadar, Danica, Lovre, Salsa Rossa, Bambooo) 6; Manifest (Pet bunara) 12; Betapack (kava) 9; UO Skoblar 5; UO Pot 1; Konoba Ma 1; Bruschetta 3, Restoran Niko 1; Jadera 1; Konoba Rajko 1; Zebra 1.
Najveći pojedinačni račun u 2018. godini iznosi 4.689 kuna i napravljen je 1. kolovoza u Konobi Ma za "konzumaciju jela i pića", odnosno 4.087 kuna od 3. kolovoza u konobi Skoblar za "konzumaciju jela i pića" u vezi izložbe Andyja Warhola.

U prvih osam mjeseci 2019. godine napravljeno je 20 računa ukupne vrijednosti 25,5 tisuća kuna, u objektima: Sarag 2; Cidaris (2 Ribara, Restoran Zadar, Danica, Lovre, Salsa Rossa, Bambooo) 3; Manifest (Pet bunara) 1; UO Skoblar 3; Bruschetta 7; Atrox 1, UO Sabunjar 3.

Najveći pojedinačni račun u 2019. godini iznosi 6.766 kuna, a napravljen je 10. siječnja u konobi Skoblar za "reprezentaciju znanstvenog skupa Bijela Hrvatska", te 2,730 kuna od 17. srpnja u restoranu Bruschetta za "reprezentaciju, konzumaciju jela i pića". Je li to račun na koji aludira Pupić Bakrač, vidjet će se uskoro.

U 2018. godini službenom karticom Narodnog muzeja plaćena su 43 troška na ime reprezentacije u visini od 39.740,45 kuna. Od toga su samo četiri računa opravdana nekim konkretnim događajem, primjerice jednom se navodi Božićni domjenak za djelatnike (1.906.94 kn), a datum troška je 15. siječnja 2018.(!) te tri puta konzumacija hrane i pića za u vezi izložbe Andyja Warhola (ukupno 5.786 kn). Za sve ostale troškove, dakle za 39 računa, ne zna se razlog reprezentacije, niti se navodi kako su povezani s nekim aktivnostima Narodnog muzeja.

Slično je i s podacima za prvih osam mjeseci 2019. godine. Od 20 računa plaćenih karticom za reprezentaciju, samo su tri naznačena kao trošak vezan uz aktivnost Narodnog muzeja. Dva računa za reprezentaciju zbog znanstvenog skupa Bijela Hrvatska (ukupno 7.399 kn) te piće za domjenak povodom otvorenja izložbe iz zbirke Kallay (2.158,13 kn). Ostali računi su opravdani općenito kao trošak reprezentacije, odnosno konzumacija jela i pića.

Zaključno, od 63 računa napravljena za godinu i osam mjeseci, samo 6 računa ima navedenu konkretnu namjenu ili povod vezan uz neke aktivnosti Narodnog muzeja. Odnosno, 17,250 kuna ima precizno opravdanje, a za 48 tisuća kuna razlog troška je zapravo nepoznat.

Naslovnica 4 kantuna

Najčitanije

EKSKLUZIVNO: NEZAPAMĆEN ZLOČIN U OKOLICI ZADRA Sedam mladića u godinu dana više puta grupno silovala 15-godišnjakinju! Ucjenjivali su je snimkama seksa, a kad ih je molila da joj to više ne rade, bivši dečko je pretukao! Sudac ih pustio na slobodu!

Sedam mladića u godinu dana više puta grupno silovala 15-godišnjakinju! Ucjenjivali su je snimkama seksa, a kad ih je molila da joj to više ne rade, bivši dečko je pretukao! Sudac ih pustio na slobodu!
Zadarska policija podnijela je kaznenu prijavu protiv sedam mladića iz okolice Zadra zbog sumnje da su od kolovo...
Sedam mladića u godinu dana više puta grupno silovala 15-godišnjakinju! Ucjenjivali su je snimkama seksa, a kad ih je molila da joj to više ne rade, bivši dečko je pretukao! Sudac ih pustio na slobodu!

OTKRIVAMO: ZAŠTO JE SUDAC MARKOVIĆ PUSTIO PETORKU PRIJAVLJENU ZA GRUPNO SILOVANJE Jesu li za puštanje osumnjičenika na slobodu bile presudne fotografije maloljetnice s Instagrama? Tko je na njima i je li sudac kompromitirao istragu? Branitelji: prijava je konstrukcija bez dokaza!

Jesu li za puštanje osumnjičenika na slobodu bile presudne fotografije maloljetnice s Instagrama? Tko je na njima i je li sudac kompromitirao istragu? Branitelji: prijava je konstrukcija bez dokaza!
Zašto je sudac Ivan Marković pustio na slobodu pet mlađih punoljetnika osumnjičenih za višestruko grupno silovan...
Jesu li za puštanje osumnjičenika na slobodu bile presudne fotografije maloljetnice s Instagrama? Tko je na njima i je li sudac kompromitirao istragu? Branitelji: prijava je konstrukcija bez dokaza!