StoryEditorOCM
4 kantunaFOTOGRAFIJE S PRIVOĐENJA: KAKO JE UHIĆEN PRVOOSUMNJIČENI ZA PREMLAĆIVANJE MUŠKARCA ISPRED HYPEA

Sanel Hodžić se vozio u Audiju s Antoniom Jandrićem, dva mjeseca se skrivao na području Zagreba i Karlovca, a policija ga nije dirala jer je bio u gipsu!

25. rujna 2019. - 15:00
sanel_

Sanel Hodžić (30), prvoosumnjičeni za teško premlaćivanje 40-godišnjeg Zadranina sredinom srpnja ispred noćnog kluba Hype, uhićen je u utorak u Mukinjama nedaleko Plitvičkih jezera.

Hodžić je uhićen dok je bio u automobilu Audi A5 kojim je upravljao Antonio Jandrić (33) iz Zagreba, a koji ima kuću u Mukinjama. Hodžić je bio na mjestu suvozača te je nakon zaustavljanja od strane policije odmah uhićen temeljem tjeralice raspisane na zahtjev Županijskog suda u Zadru i rješenja o određivanju istražnog zatvora. Hodžić se u bijegu nalazio nešto više od dva mjeseca. Tijekom utorka poslijepodne Hodžić je iz Karlovca prebačen u Zadar gdje bi tijekom srijede trebao biti ispitan kod općinskog državnog odvjetnika. 

Čim je zadarska policija, u suradnji s kolegama iz Ličko-senjske i Karlovačke policijske uprave, doznala da bi Hodžić mogao biti kod Mukinja, pokrenuli su akciju. Audi u kojem se vozio detektiran je kod Slunja. Nakon što je zaustavljen u Mukinjama i Hodžić uhićen, policija je vozaču Jandriću ponudila testa na droge. On ga je odbio pa je odmah zaradio prekršajnu prijavu jer se odbijanje testa smatra da je vozio pod utjecajem opijata. Hodžićev automobil Audi A6 policija je pronašla parkiranog u Mukinjama kod Jandrićeve kuće.

VIDEOx2: KAKO JE NJIH NAJMANJE OSAM PREMLATILO 40-GODIŠNJAKA ISPRED HYPEA Sud pustio četvoricu na slobodu dok je prvooptuženi S.H. (30) u bijegu! Još najmanje dvoje je sudjelovalo u napadu, a nakon toga su mu i prijetili da će mu uništiti posao u Zadru ako ih prijavi policiji!

Nakon teškog premlaćivanja 40-godišnjaka sredinom srpnja ispred noćnog kluba u Zadru, policija je provela opsežnu kriminalističku istragu nakon koje je kazneno prijavila šestoricu Zadrana na čelu sa Sanelom Hodžićem. Sucu istrage krajem srpnja privedeni su Frane Grbić (26), Marino Grabovac (31), Šime Mikecin (27), Pino Kotlar (24) i Josip Maršan (24), a samo je Hodžić bio u bijegu. Sudac istrage svim privedenima odredio je istražni zatvor, ali su nakon nekoliko tjedana, jedan po jedan, pušteni na slobodu, iako je Hodžić kao prvoosumnjičenik još uvijek bio u bijegu, a rezultati dotadašnje istrage nisu utvrdili tko je 40-godišnjaku nanio teške tjelesne ozljede.

Policija je međutim utvrdila da se Hodžić tijekom bijega nalazi na području Zagreba gdje je doživio prometnu nesreću. Zbog toga je neko vrijeme bio u gipsu, pa policija nije forsirala njegovo uhićenje zbog zdravstvenog stanja. Nakon što su doznali da se Hodžić potpuno oporavio policija je krenula s intenzivnim radnjama u cilju njegovog uhićenja.

Hodžić je tijekom bijega uglavnom boravio na području Zagreba i Karlovca, a u Zadarsku županiju nije dolazio. Nakon tučnjave u kojoj su sudjelovali Hodžić i Jandrić krajem svibnja, zagrebačka je policija izvršili pretrage njihovih prostorija i vozila te je kod Hodžića pronašla dva pištolja, a kod Jandrića heroin, kokain i punila za povećanje mase droge, digitalne vage te druge predmete povezane s kaznenim djelima za koja ih terete, koji su mu tom prilikom oduzeti. Jandrić je kao i Hodžić dosad više puta bio prijavljivan za kaznena djela povezana s nasiljem, drogom i razbojništvima, te za prekršaje s elementima nasilja.

Temeljem video snimki s nadzornih kamera policija osnovano sumnja da je upravo Hodžić zadao prve vrlo brutalne i snažne udarce 40-godišnjaku nakon izlaska iz noćnog kluba. Nakon što ga je Hodžić dohvatio napadnutog muškarca nastavilo je cipelariti i udarati više osumnjičenih osoba, policija sumnja najmanje osam, dakle dvije više nego što su kaznenom prijavom obuhvaćene.

Zbog toga je tijekom srijede policija provela kriminalističko istraživanje nad najmanje tri osobe koje se sumnjiči da su također sudjelovali u premlaćivanju 40-godišnjaka. Njemu je u tom nasilnom napadu slomljena ruka i nos, ali napad nije prijavio, iz straha da bi mu se nasilnici mogli osvetiti. Policija zbog toga intenzivno razgovara i s drugim u međuvremenu identificiranim svjedocima kako bi mogla u potpunosti rekonstruirati sporna događanja na parkiralištu ispred noćnog kluba.

17. travanj 2024 22:21