PLENKOVIĆ ZAJEDNO S MINISTRIMA NA DRAČEVCU; STIGAO I GENERAL GOTOVINA "Simbolika ovog mjesta je izrazito važna jer je tu zaustavljen napad velikosrpskog agresora, Grad Zadar imao je stratešku ulogu u Domovinskom ratu!"

PLENKOVIĆ ZAJEDNO S MINISTRIMA NA DRAČEVCU; STIGAO I GENERAL GOTOVINA

Predsjednik Vlade Andrej Plenković je s brojnim ministrima prisustvovao na svečanoj akademiji u Zadru na Dračevcu održanoj povodom Dana obrane grada.

- Zadovoljstvo mi je da smo danas u Zadru, jednom od gradova heroja Domovinskog rata. Simbolika ovog mjesta na kojem smo danas je izrazito važna jer je tu zaustavljen napad velikosrpskog agresora. Grad Zadar imao je stratešku ulogu u Domovinskom ratu. Upravo zahvaljujući herojskoj obrani Zadra i svih vas koji ste ga branili, osigurana je sloboda Hrvatske, kazao je Andrej Plenković a među uzvanicima bio je i general Ante Gotovina koji je na novinarsko pitanje o tome koliko je njegova emocija snažna na Dan obrane grada odgovorio:

- Dobro je imati emociju, ali moramo biti razumni. Imati emocionalnu inteligenciju i biti socijalno osjetljivi - o tome trebamo misliti svaki dan. Trebamo graditi jedno društvo koje prihvaća onog drugog i brinuti se o našem gospodarstvu jer samo bogata zemlja može biti socijalno pravedna, kazao je general Gotovina. 

Na svečano obilježavanje Dana obrane grada stigli su i ministrica Vesna Bedeković, te ministir Davor Božinović, Gordan Grlić Radman, Marko Pavić, Ivan Malenica, Oleg Butković, Josip Aladrović kao i njihovi suradnici, posebno su pozdravljeni i gradonačelnik Zadra Branko Dukić, župan Božidar Longin te gradonačelnik Imotskog Ivan Budalić. Svečanoj akademiji prisustvovali su i branitelji iz Imotskog, Vukovara, Sinja, Splita i Međimurja, te brojne osobe iz javnog i političkog života, među kojima je i predsjednik ŽO HDZ-a Božidar Kalmeta.

Naslovnica 4 kantuna

Najčitanije

EKSKLUZIVNO: NEZAPAMĆEN ZLOČIN U OKOLICI ZADRA Sedam mladića u godinu dana više puta grupno silovala 15-godišnjakinju! Ucjenjivali su je snimkama seksa, a kad ih je molila da joj to više ne rade, bivši dečko je pretukao! Sudac ih pustio na slobodu!

Sedam mladića u godinu dana više puta grupno silovala 15-godišnjakinju! Ucjenjivali su je snimkama seksa, a kad ih je molila da joj to više ne rade, bivši dečko je pretukao! Sudac ih pustio na slobodu!
Zadarska policija podnijela je kaznenu prijavu protiv sedam mladića iz okolice Zadra zbog sumnje da su od kolovo...
Sedam mladića u godinu dana više puta grupno silovala 15-godišnjakinju! Ucjenjivali su je snimkama seksa, a kad ih je molila da joj to više ne rade, bivši dečko je pretukao! Sudac ih pustio na slobodu!