KLUB STUDENATA SOCIOLOGIJE ANTIFJAKA Večeras ispred zadarskog suda zapalimo iskru podrške svim djevojčicama, žrtvama pravosuđa

KLUB STUDENATA SOCIOLOGIJE ANTIFJAKA

Klub studenata sociologije Antifjaka iz Zadra reagirao je priopćenjem na slučaj silovanja u Zadru, najavljujući prosvjed večeras u 21 sat i 30 minuta ispred zadarskog suda.

"U još jednom u nizu slučajeva nasilja nad djevojčicama i ženama, sudovi u Zadru su pokazali da im zaštita žrtve nije prioritet, kao ni, razmjerno zločinu, kazniti počinitelje.

Pokazali su nerazumijevanje trauma djevojčica i žena, a potom ih i sami dodatno traumatizirali dugotrajnim sudskim procesima prebacujući pritom dio krivnje s počinitelja na njih.

Umjesto društvenog korektiva i mjesta ravnopravnosti, sudovi su (p)ostali nadgradnja ostalih institucija te javnih i privatnih prostora koji djevojčice i žene ušutkavaju, etiketiraju i diskriminiraju.

Zato vas pozivamo da ove srijede u 21:30 sati zajedno simbolički zapalimo iskru podrške svim djevojčicama i ženama žrtvama pravosuđa i pokažemo im da teret krivnje kojeg nose je zapravo teret neodgovornog sudstva i licemjerne društvene okoline koja preispituje njihovu nedužnost i moralnost, a time nemoral i krivnju počinitelja opravdava.

Rasvjetljavanje mraka pravosuđa započet će performansom žena u crnini kojim će se pokopati nepravda sudova i okoline prema djevojčicama i ženama, a potom i upaliti iskra otpora etiketama i diskriminaciji kao čin neupitne podrške žrtvama.

Naslovnica 4 kantuna

Najčitanije