StoryEditorOCM
4 kantunaKONAČNO POZNAT SALDO KONCERTA LJETA

Dobro smo prošli, minus od nastupa Rite Ore povećao se za 100 tisuća kuna! Znate li koliko je to ukupno...

16. listopada 2019. - 22:59
rita_koncert42-300819

Koncert Rite Ore organizatore će koštati oko 800 tisuća kuna, nekih desetak tisuća eura više nego što je to bilo prikazano u preliminarnom izvješću nakon njenog nastupa održanog krajem kolovoza u dvorani na Višnjiku.
Direktor ŠC Višnjik Denis Karlović tada je javnosti predstavio privremeni izvještaj o troškovima po kojima je organizacija ostala u minusu za nešto manje od 100 tisuća eura, odnosno za 724 tisuće kuna. Prihod od prodaje karata iznosio je 1,113.890 kuna, a prihodi od sponzora i suorganizatora i marketinga 862 tisuće kuna, što je ukupno bilo 1,975 milijuna kuna. Ukupni troškovi vezani uz samu izvođačicu iznosili su 1,7 milijuna kuna, a ostali troškovi, poput produkcije, milijun kuna.  

U tom trenutku ostalo je nepoznato hoće li i koliko ŠC Višnjik kao organizator morati platiti poreza na honorar pjevačice od 1,7 milijuna kuna jer se nije znala njezina službena rezidencija, a tu je još bio trošak ZAMP-a, distributera karata i prebijenog PDV-a po izdanim fakturama. Naime, porez na prihod Rite Ore, ovisno o boravišne adrese, mogao je iznositi od 5 do 30 posto visine honorara, što je ukupni minus moglo povećati na 1,3 milijuna kuna. 

- Na koncu je obračunat niži porez od 5 posto jer je pjevačica stanovnica Londona, a Engleska je još uvijek članica Europske unije. Tako je izbjegnuto dvostruko oporezivanje. Da je rezidenciju imala izvan EU, trebali bi platiti 30 posto poreza, odnosno oko 50-ak tisuća eura – kazao nam je Karlović i dodao da će ovih dana još dobiti trošak ZAMP-a tako da će ukupan iznos dodatnih troškova biti oko sto tisuća kuna.

Kompletan iznos minusa na ime koncerta ŠC Višnjik je pokrio Grad Zadar iz proračuna tako da će veći dio od 2,5 milijuna kuna podignutog kredita biti iskorišten za poboljšanje i opremanje dosadašnje sportske infrastrukture i sadržaja u sklopu sportsko-rekreacijskog centra na Višnjiku.

- Na raspolaganju imamo 1,5 milijuna kuna iz kredita koje ćemo uložiti u nekoliko stvari. Prije svega, u što skorije vrijeme krećemo s izgradnjom sanitarnog čvora i svlačionica za građane iznad malonogometnih igrališta, a obnovit ćemo i svlačionice u staroj dvorani za nogometaše. Također, zbog velikog interesa, nastavljamo s proširenjem dječjeg igrališta za tri nove igrališne zone i do kraja ovog tjedna završit ćemo s građevinskim radovima i djelomičnim opremanjem sportskog vrtića za 50 djece. Interes roditelja za sportski vrtić je također velik – kaže Karlović dodajući da će dio kreditnih sredstava biti uložen u zamjenu nogometnog travnjaka. Vrijednost tog posla se kreće između milijun i milijun i dvjesto tisuća kuna.
 

 

24. travanj 2024 00:02