StoryEditorOCM
4 kantunaFOTO I VIDEO S PRIVOĐENJA: ODLUKA IZVANRASPRAVNOG VIJEĆA ŽUPANIJSKOG SUDA

Osumnjičeni za grupno silovanje maloljetnice u okolici Zadra ipak završili u pritvoru, privedena sva petorica; Roditelji jednog od mladića negodovali: Prava istina tek će se saznati

17. listopada 2019. - 20:30
privodjenje6-171019

Pet mladića osumnjičenih za silovanje 16-godišnjakinje iz okolice Zadra koje je sudac istrage Ivan Marković pustio na slobodu, moraju biti vraćeni u istražni zatvor, neslužbeno doznaje Zadarski.hr.

Odlučujući o žalbi Županijskog državnog odvjetništva izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zadru preinačilo je Markovićevu odluku i zatražilo povratak u pritvor petorice koja se terete za pet kaznenih dijela, od teških kaznenih dijela protiv spolne slobode prema maloljetnici do nanošenja tjelesnih ozljeda i prijetnje. Određen im je pritvor od mjesec dana. 

Policija je dobila sudsku odluku i u tijeku je, kako doznajemo, akcija privođenja osumnjičenika.

- Mogu samo reći da je policija dobila odluku suda - kazala nam je glasnogovornica PU zadarske Ivana Grbin, nakon što je glasnogovornik Županijskog suda Hrvoje Visković obavijestio javnost da je izvanraspravno vijeće donijelo odluku o žalbi Županijskog državnog odvjetništva.

Naime, sudske odluke o istražnom zatvoru policiji se dostavljaju hitnim putem kako bi mogla što privesti osumnjičenike zbog opasnosti od bijega.

Osumnjičeni su su na sud stigli u pratnji roditelja koji su revoltirani novom odlukom suda poručili kako će se prava istina tek saznati. 

 

 

 

25. travanj 2024 06:47