StoryEditorOCM
4 kantunaNAKON NAPADA U ZADRU, AMERIČKI VOJNIK ZAHVALIO NA PORUKAMA PODRŠKE

"Hvala vam svima na podršci i ljubavi koju ste nam pokazali!"

Piše B.S.
23. listopada 2019. - 17:27
11

- Hvala vam svima na podršci i ljubavi koju ste nam pokazali nakon incidenta. Zahvalni smo što smo živi. Poruke podrške i ljubavi koje smo dobili olakšale su nam cijelu situaciju i ostavile nas bez riječi. Hvala vam svima - poručio je utorak putem Instagrama 24-godišnji američki vojnik kojeg je u noći na nedjelju s 25-godišnjim prijateljem pretukla grupa zasad još nepoznatih muškaraca. Tamnoputi vojnici napadnuti su nakon što su “twerkali” u noćnom klubu “Opera” u Zadru gdje su otvoreno pokazali da su homoseksualci.

- Izgledalo je kao da nas ne namjeravaju pustiti žive - opisao je 24-godišnji vojnik svoje neugodno iskustvo koje je odmah podijelio na društvenim mrežama gdje je dobio podršku prijatelja iz svoje postrojbe, te poznanika i prijatelja koje ima diljem svijeta.

Nakon incidenta tijekom kojeg je intervenirala policija, obojica su kolima Hitne medicinske pomoći prevezeni u Opću bolnicu Zadar, gdje je 24-godišnjaku pružena liječnička pomoć te su mu konstatirane lake tjelesne ozljede, dok je 25-godišnjak odbio liječničku pomoć.

Odmah po saznanju policija je započela s provođenjem izvida u cilju utvrđivanja svih okolnosti i činjenica koje su prethodile incidentu. Iz policije navode kako još intezivno rade na utvrđivanju identiteta napadača i razlozima zašto su  vojnici uopće napadnuti. Za sada se napadači traže zbog narušavanja javnog reda i mira, što je u domeni prekršaja, no istraga će pokazati je li u fizičkom napadu na tamnopute gej vojnike bilo elemenata zločina iz mržnje, odnosno kaznenog djela za koje su predviđene strože kazne.

 

20. travanj 2024 12:23