GUSTA MAGLA NAPRAVILA KAOS NA ZADARSKOJ ZRAČNOJ LUCI Zrakoplov koji nije mogao sletjeti na Zemunik vratio se s putnicima nazad u Njemačku!

GUSTA MAGLA NAPRAVILA KAOS NA ZADARSKOJ ZRAČNOJ LUCI

Gusta magla koja se spustila nad Zadrom u utorak navečer i srijedu ujutro izazvala je pravi kaos na zadarskoj zračnoj luci. Linija iz Pule je otkazana, Ryanairov zrakoplov koji je trebao sletjeti u srijedu rano ujutro sat je vremena zbog magle kružio nebom nad gradom, a najgore su prošli putnici Eurowingsa koji su u utorak navečer, umjesto planiranog slijetanja na Zemunik, vraćeni nazad u njemački grad Koln odakle su poletjeli sat i pol vremena ranije!

U zrakoplovu je bilo 50-ak putnika, među njima i 60-godišnja Zadranka koja se vraća kući iz Njemačke.

- Zrakoplov je već u polijetanju kasnio sat i 15 minuta, tako da smo iznad Zadra stigli kasnije nego je planirano, oko 22 sata i 40 minuta. Pilot je prvo pokušao sletjeti, ali magla je bila toliko gusta da je morao odustati. Nakon toga 20 je minuta kružio iznad grada i ponovno slijetanje pokušao oko 23 sata, a kad po drugi nije uspio, zaokružio je i vratio se nazad u Koln. Zašto nismo sletjeli na neku bližu zračnu luku u Hrvatskoj, Split ili Zagreb, nismo dobili nikakvo posebno objašnjenje- priča nam putnica.

Iako nam ni na zadarskom aerodromu nisu mogli dati odgovor na ovo pitanje, objašnjenje vjerojatno leži u činjenici da je njemački Koln, inače velika zračna luka, glavna baza Eurowingsa i da je avioprijevozniku ta varijanta bila najpovoljnija. Jer izvanredno prizemljenje zrakoplova na drugom aerodromu znači i izvanredni trošak za avio kompaniju. Po povratku u Koln putnicima je ponuđeno plaćanje troškova hotela i taksija. Dio putnika vratit će se u Zadar njihovim zrakoplovom iz Dusseldorfa u srijedu navačer, a drugi dio je odletio Ryanairovim letom iz Kolna odmah u srijedu ujutro.

Međutim, ni putovanje tim zrakoplovom nije prošlo bez problema zbog magle jer je zrakoplov letio iznad zadra gotovo sat vremena prije nego je uspio sletjeti. Kako nam je ispričala putnica koja je tim zrakoplovom stigla danas u Zadar, kabinsko osoblje ih je odmah pripremalo na to da su uvijeti za slijetanje na Zemunik jako loši, vidljivost nikakva i da postoji vrlo velika vjerojatnost da će produžiti za Pulu i tamo čekati dopuštenje za slijetanje.

- Zaista se ništa nije vidjelo, izgledalo je kao da je ispod nas gusta zavjesa. Ali, pilot nije želio odustati na prvu pa smo kružili 15-ak minuta i tražili odobrenje. Kad ga nismo dobili, ponovno smo kružili iznad grada 45 minuta. Tada smo dobili dopuštenje za slijetanje i sretno se prizemljili. Svaka čast pilotu na ustrajnosti i hrabrosti, gore iz naše pozicije nije izgledalo lijepo- kaže putnica.

Prije tog zrakoplova, zbog magle nije sletio ni avion Croatia Airlinesa iz Pule čiji je dolazak bio očekivan u 6 sati i 30 minuta.

Naslovnica 4 kantuna

Najčitanije

NEVJEROJATNA ISPOVIJEST JUNAKA DOMOVINSKOG RATA NEVENA SORIĆA IZ BIBINJA Ja 25 godina ne mogu riješiti stambeno pitanje i s obitelji živim u 30 kvadrata, a oni koji rata nisu vidjeli danas uživaju u državnim stanovima! Znaju to svi: među 'Poskocima' je bilo teških kriminalaca!

Ja 25 godina ne mogu riješiti stambeno pitanje i s obitelji živim u 30 kvadrata, a oni koji rata nisu vidjeli danas uživaju u državnim stanovima! Znaju to svi: među 'Poskocima' je bilo teških kriminalaca!
Neven je junak. U jeku najjačeg topničko-pješačkog napada na području Jasenica, uzeo je ručni raketni bacač i iz...
Ja 25 godina ne mogu riješiti stambeno pitanje i s obitelji živim u 30 kvadrata, a oni koji rata nisu vidjeli danas uživaju u državnim stanovima! Znaju to svi: među 'Poskocima' je bilo teških kriminalaca!

FOTO&VIDEO: REPORTERI U OBOROVCU NAKON MISTERIOZNE SMRTI POMOĆNICE DR. GORANA JUSUPA Što se Veroniki zapravo dogodilo? Gdje je bio dr. Jusup? Obrovčani: Ovo je tipičan slučaj u kojem su institucije zakazale prema oboje!

Što se Veroniki zapravo dogodilo? Gdje je bio dr. Jusup? Obrovčani: Ovo je tipičan slučaj u kojem su institucije zakazale prema oboje!
- Žalosno! Ovo je čisti primjer gdje su institucije zakazale. Odavno su oboje trebali biti hospitalizirani i to ...
Što se Veroniki zapravo dogodilo? Gdje je bio dr. Jusup? Obrovčani: Ovo je tipičan slučaj u kojem su institucije zakazale prema oboje!