StoryEditorOCM
4 kantunaSINDIKATI

Plenković i Vrdoljak "uspješno su završili pregovore za čuvanje svojih fotelja", štrajk se nastavlja - u utorak u Zadarskoj županiji, u srijedu čitava Hrvatska!

Piše JL, HRT
31. listopada 2019. - 12:31
strajk_skole_sindikati10-211019

 

- U srijedu štrajka cijela Hrvatska, ali će i dio Hrvatske biti na Markovom trgu - najavila je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem te objasnila kako će učitelji i profesori organizirati prosvjed pred Vladom Republike Hrvatske.

Sanja Šprem objavila je da se u utorak štrajka u dvjema županijama - Primorsko-goranskoj i Zadarskoj pa poručila: - U srijedu je poseban dan. Imamo dva snažna pritiska u jednom danu. Htjeli su nas slomiti, a samo su nas osnažili.

- Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković i predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak uspješno su završili pregovore za čuvanje fotelja za vođenje i predsjedanje Europskom unijom. To je bila svrha, da sjede u NSK u vrijeme predsjedanja. Očito su obje stranke zadovoljne. Ovih dana očekujemo da Plenković opet postane predsjednik Vlade i pozove nas na sastanak i pregovore te da se počne pregovorati o budućnosti naše domovine - rekao je Branimir Mihalinec, šef Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama.

Kažu da su spremni na nove pregovore.

- Odazvat ćemo se na pregovarački sastanak, a ne znamo u kojem danu štrajka će se otvoriti socijalni dijalog i pregovori. Želimo čuti prijedloge Vlade RH, a istovremeno da mi imamo priliku iznijeti naše argumente i prijedloge. Tek nakon završetka pregovora moći ćemo govoriti o nekim konačnim prijedlozima i zaključcima - poručio je Mihalinec, a prenosi HRT.

23. travanj 2024 09:49