StoryEditorOCM
4 kantunaVIDEO: NEVJEROJATNI PRIZORI S DUGOG OTOKA

Lokalni ribari nisu mogli vjerovati svojim očima kad su jutros izvukli svoje mreže

Piše Jutarnji.hr, M.K.
14. studenog 2019. - 14:45
Dino_Ninkovic_Denine.eu_2019_01-97

Nakon što je jako orkansko jugo oštetilo Cromarisovo uzgajalište ribe na Dugom otoku, gotovo sva je riba pobjegla iz kaveza, što je prouzročilo milijunsku štetu - javio je Jutarnji.hr.

Međutim, dok jednom ne smrkne, drugom ne svane... Lokalni ribari nemalo su se iznenadili kada su jutros izvadili mreže, sve je bilo puno ribe. Brzo su zbrojili dva i dva i shvatili zašto im se 'posrećilo'.

O štetama u Cromarisu oglasila se i PR služba tvrtke:

Točno je da je nevrijeme praćeno orkanskim jugom nanijelo velike štete na našem uzgajalištu -  Žman. Razmjere štete tek utvrđujemo. Svi naši brodovi i ljudi trenutno su na uzgajalištu. Isplovili su čim je to bilo moguće kako bi  sanirali uzgajalište i smanjili štetu. Točne procjene gubitaka moći ćemo utvrditi naknadno - izjavila je Kristina Miljavac.

Lokalitet Žman jedan je od sedam kaveznih uzgajališta brancina, orade i hame, nalazi se na Dugom otoku.

Poslovanje Cenmara ove je godine obilježio snažan rast - produkcija tvrtke trebala je prijeći 10.000 tona ribe od čega se čak 82 posto izvozi u okolne države, najviše u Italiju, a taj rast uslijedio nakon obilatih investicijskih injekcija matične grupacije "Adris grupe" – u prvih 10 godina tvrtke investicije su iznosile milijardu kuna, a u idućih nekoliko godina planira se uložiti još 50 milijuna EUR-a.

 

25. travanj 2024 14:36