StoryEditorOCM
4 kantunaFOTO: POČELO SUĐENJE DOUGLASU CANEU (26) ZA KRVOPROLIĆE NA ZRĆU

Jednom muškarcu presjekao venu i aortu i ubio ga, drugom liječnici spasili život, a u sudnici mu puštali snimke s očevida ubojstva!

Piše B.S.
29. studenog 2019. - 16:15
douglas3-291119

Video zapis policijskog očevida ispred kluba Kalypso na Zrću, gdje je 27.lipnja prošle godine jednom muškarcu presjekao venu i aortu i ubio ga, dok su drugom liječnici spasili život, nisu izazvali emocije kod 26-godišnjeg Britanca Douglasa Canea koji ga je u petak, prvi put nakon zločina, vidio u sudnici Županijskog suda u Zadru.

Snimke ispijenih koktela, tragova krvi, te čak fotodokumentaciju tijela 26-godišnjeg Uga Wilsona kojeg je usmrtio, promatrao je, a da nije ni trepnuo. Prethodno se izjasnio da se ne osjeća krivim, a izvođenju dokaza s očevida u sudnici usprotivio se njegov branitelj Boris Radman.

- Riječ je o nezakonitim dokazima koji se trebaju izdvojiti iz spisa. Zapisnik o očevidu sačinjen je bez naloga, a obdukciju nije odradila Opća bolnica u Zadru nego privatna vještakinja, što je suprotno Zakonu o kaznenom postupku - rekao je Radman navodeći kako je time Caneu povrijeđeno pravo na pravično suđenje.

Sutkinja Sandra Radanović i tužitelj Slobodan Denona odgovorili su kako su te primjedbe već riješene pravomoćnom sudskom odlukom, no Radman je ustrajao da primjedbe uđu u zapisnik jer bi predmet mogao završiti na Ustavnom ili Europskom sudu za ljudska prava.

- Nedopustivo je ukazivati da bi pojedini dokazi bili nezakoniti - naveo je Denona.
Iako je u petak bilo planirano ispitivanje svjedoka putem video-veze, sud u Londonu izvijestio je Županijski sud u Zadru da su slobodni termini sredinom siječnja iduće godine.
Sutkinja Radanović nova je ročišta zakazala za 16. i 17. prosinca do kada će se provesti i sudsko-medicinsko vještačenje.

Prema optužnici, zločin se odigrao oko 5.30 sati ispred noćnog kluba Kalypso u dijelu koji je pod video-nadzorom.
Nakon kraćeg sukoba Cane je nožem usmrtio 26-godišnjeg Uga Wilsona, te ranio još dvoje Engleza koji su mu došli u pomoć. Svi sudionici krvavog incidenta bili su gosti popularnog Hideout festivala. U javnosti se navodilo kako su se sukobile dvije skupine Britanaca zbog preprodaje droge.

Jedan od svjedoka koji je bio u Wilsonovom društvu, kazao je kako je skupina muškaraca “ljutito gledala u njih” u klubu, a kada ih je pitao u čemu je problem, rekli su mu da su im sumnjivi.
Mrtvozornik je rekao da su svjedoci bili “poprskani krvlju” i da se Wilson “držao za prsa” kad je pao na pod. Cane je nakon počinjenja zločina pobjegao, no policija ga je brzo identificirala zahvaljujući nadzornim kamerama kluba Kalypso.
Uhićen je u splitskoj zračnoj luci od kada se nalazi u zatvoru u Zadru. Kako bi prikrio identitet prije bijega je ošišao gustu crnu kosu i obrijao glavu. Zadarsko tužiteljsvo tereti ga za ubojstvo i dva pokušaja ubojstva. Wilsonu je nož zabio u lijevu stranu prsišta pa je ovaj uslijed presječene vene i aorte iskrvario i preminuo.

Prijatelju koji mu je priskočio u pomoć zadao je više ubodnih rana u torokalni dio leđa i desnog bedra, a trećeg sunarodnjaka nije pogodio u vitalni dio tijela nego u lijevu natkoljenicu i potkoljenicu zbog čega je ovaj zadobio otvorenu ranu bedra i ubodnu ranu lijeve potkoljenice.

16. travanj 2024 22:13