SMRT VERONIKE PECOLAJ Dr. Jusup: 'Jela je kruh i salamu. Odjednom je dotrčala u sobu, pokušala je vikati. Gušila se, pokušao sam je spasiti, ali jako sam slab od bolesti...'

SMRT VERONIKE PECOLAJ

Veronika Pecolaj (26) iz Obrovca, koja je iznenada umrla u četvrtak navečer u stanu liječnika Gorana Jusupa, preminula je uslijed gušenja, doznaje se u splitskoj bolnici gdje je na Odjelu patologije u subotu obavljena obdukcija.

ZAVRŠILA OBDUKCIJA TIJELA VERONIKE PECOLAJ Splitski patolozi otkrili kako je umrla djevojka koju je doktor Jusup zaposlio kao svoju medicinsku sestru

Dr. Jusup iz Obrovca, u čijoj je ordinaciji Pecolaj nekada radila kao medicinska sestra, iako za to nije školovana, za 24sata je ispričao kako su izgledali njezini posljednji trenuci.

- Dotrčala je u sobu. Pokušala je vikati jer se gušila. Došla je kod mene i pala na krevet, započeo je dr. Jusup strašnu priču o smrti Veronike Pecolaj.

- Otišao sam spavati u sobu. Ona je jela kruh i salamu. Odjedanput je dotrčala u sobu. Pokušala je vikati. Gušila se i pokazivala na vrat. Došla mi je na krevet i onda pala na mene. Pokušao sam je dignuti i spasiti je, ali nisam mogao. Jako sam slab od bolesti - ispričao je bivši obrovački liječnik.

On već godinama boluje od multiple skleroze, koja ga je potpuno oslabjela i oduzela mu nogu.

- Nekako sam se izvukao i pokušavao je podići da joj pomognem, ali je nisam uspio dići u zrak. Trebalo je učiniti Heimlichov zahvat, da je dignem i da ona to izbaci iz sebe. To sam pokušavao, ali nije bilo moguće. Ona nije žvakala, samo je trpala u usta, zato se ovo i dogodilo. Pokušao sam sa zahvatom, ništa. Još jednom i ništa, nisam joj mogao pomoći - priča izmučeni doktor i dodaje: - Odletio sam dolje niz stubište kod susjeda da mi pomognu. No, sam sam nazvao policiju i Hitnu.

Dr. Jusup je za 24sata izjavio kako nije dobro.

- A kako ću biti, užasno. Bavim se ni s čim, živim ni od čega. Žali Bože fakulteta i specijalizacije - rekao je Jusup.

Nakon što im je Županijsko državno odvjetništvo u Zadru izdalo nalog, obducenti Odjela patologije splitskog KBC-a konstatirali su da je smrt kod Veronike Pecolaj nastupila udisanjem želučanog sadržaja, a Zadarski.hr neslužbeno doznaje da se 26-godišnja Pecolaj ugušila - kruhom i mesnim doručkom.

Dojavu da je 26-godišnjoj ženskoj osobi pozlilo, zadarska je policija zaprimila iste večeri u 22.30 sati. Ženska osoba policiji je javila da je Veroniki zapeo komadić kruha u grlu. Izlaskom Hitne pomoći na mjesto događaja, dežurni je liječnik u 23 sata i osam minuta konstatirao smrt.

Doktor Jusup je u petak bio na razgovoru u policiji kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog, kako se pokazalo, nesretnog slučaja. Policiji je ispričao da je bio u susjednoj sobi kad je iz kuhinje čuo pad i potom hroptanje. Dotrčao je do Veronike koja se gušila. U ustima je imala komade kruha. Pokušao ih je izvaditi, ali nije uspio.

Nekadašnji ugledni obrovački liječnik dr. Goran Jusup i njegova medicinska sestra dospjeli su u fokus javnosti u travnju kada su novinari emisije "Provjereno" svjedočili o njihovom skandaloznom odnosu prema pacijentima i kompletnom raspadu sustava u njegovoj ambulanti.

On je izgubio koncesiju za rad preko HZZO-a zbog brojnih pritužbi pacijenata na njegov rad.

Doktor Jusup i Veronika živjeli su zajedno u stanu gdje je dr. Jusup u četvrtak pronašao njezino beživotno tijelo.

- Ovo je čisti primjer da su institucije zakazale. Oboje su odavno trebali biti hospitalizirani i a kako to nitko nije napravio, dogodila se stravična nesreća, izjavio je novinarima rođak Veronike Pecolaj.

Naslovnica 4 kantuna

Najčitanije

ŠTO JE U POZADINI KORIŠTENJA GRADSKOG PROSTORA NA ZADARSKOJ TRŽNICI? Letinić raskinuo ugovor sa „Saragom” zbog podnajma „Konzumu”, pa je nastavio raditi „Sarag” i onda se povukao i „Sarag”, a u podnajam se vratio - „Konzum!? I svi su zadovoljni...

Letinić raskinuo ugovor sa „Saragom” zbog podnajma „Konzumu”, pa je nastavio raditi „Sarag” i onda se povukao i „Sarag”, a u podnajam se vratio - „Konzum!? I svi su zadovoljni...
Prije dvije godine iz gradske tvrtke „Tržnica”, uz očiglednu suglasnost gradonačelnika Branka Dukića...
Letinić raskinuo ugovor sa „Saragom” zbog podnajma „Konzumu”, pa je nastavio raditi „Sarag” i onda se povukao i „Sarag”, a u podnajam se vratio - „Konzum!? I svi su zadovoljni...