StoryEditorOCM
4 kantunaNIJE SAMO MUŽ MARINE VUKOVIĆ DUJMOVIĆ DOBIO NOVAC OD ŽUPANIJE

I pomoćnica pročelnika dobila 30.000 kuna, ali je Pupić Bakrač nije prozvao iako je to znao! Možda zato što poznaje njezinog muža...?

11. prosinca 2019. - 22:50
Popis_22

Nije samo Marina Vuković Dujmović obnovila kućnu stolariju sredstvima Zadarske županije 2017. godine. Bivša pročelnica Ureda župana Stipe Zrilića, a danas ravnateljica županijske razvojne agencije ZADRA, tada je imala povlaštene informacije o natječaju za dodjelu besplatnih sredstava za energetsku obnovu, pa se među prvima na natječaj javio njezin suprug Miho Vuković i dobio potporu od 25.185 kuna za zamjenu prozora na njihovoj obiteljskoj kući u Zadru.

Javnosti je to otkrio županijski vijećnik Marko Pupić Bakrač inzistirajući na nekoliko zadnjih sjednica da se na osudi, čak i kazneno procesuira taj sukob interesa županijskih zaposlenika.

Međutim, Pupić Bakrać je to prilikom svjesno propustio istaknuti još jednu osobu s liste koja je nedvojbeno, po njegovim kriterijima, bila u sukobu interesa, možda čak i većem nego Marina Vuković Dujmović. Riječ je o Katerini Skelin, aktualnoj pomoćnici pročelnika županijskog Odjela za poljoprivredu i ribarstvo. Skelin se na listi dobitnika financijski potpora za energetsku obnovu te 2017. godine nalazi na 25. mjestu, tri iznad Mihe Vukovića, i od njega je dobila više sredstava, ravnih 30 tisuća kuna.

Cijela stvar postaje još zanimljivija kad se zna da je suprug pomoćnice Skelin Ivan Skelin bio bivši bliski suradnik Katice Pupić Bakrač, bivše direktorice Zračne luke Zadar i supruge Marka Pupića Bakrača. Je li to razlog zašto je vijećnik Pupić Bakrač 'zaboravio' u svom 'pravedničkom gnjevu' spomenuti i njeno ime?

- Znao sam za nju, ali nisam to htio reći, jer smatram da nije bitna. Drago mi je što ste vi tu listu pročešljali i iskopali još jedno ime. Ta je gospođa zaposlenica Zadarske županije, dakle nije slučaj kao kod Marine Vuković Dujmović da je sredstva dobio njezin suprug. Ovdje je sredstva dobila baš ona – kaže Pupić Bakrač.

Na pitanje zašto odmah nije i nju istaknuo i je li možda razlog taj što je suprug Katerine Skelin bio bliski suradnik njegove supruge dok je radila na aerodromu, Pupić Bakrač nam je rekao sljedeće:

- Da, njezin muž je bio djelatnik Zračne luke dok je moja žena bila direktorica, ali mi nikakve veze s njim nemamo. Ja u svojim istupima 'gađam laserski precizno', fokusiram se samo na najbitnije osobe, ako bih išao u široko, izgubio bi se cilj... – odgovorio je Pupić Bakrač.

Glasnogovornik Zadarske županije Ante Župan potvrdio nam je da je Skelin zaposlenica županije i pomoćnica u Odjelu za poljoprivredu. Istaknuo je da je Skelin, kao i Vuković, mogla biti na listi za energetsku obnovu 2017. godine, u vrijeme župana Stipe Zrilića, jer u tom trenutku nitko od njih nije bio zaposlenik ureda koji je raspisivao natječaj.

- Odredbom članka 41. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi propisano je kako službenik ne smije donositi odluke ili sudjelovati u donošenju odluka koje utječu na financijski ili drugi interes njegovoga bračnog ili izvanbračnog druga, djeteta ili roditelja, itd.

Prijedlog Odluke o sufinanciranju energetske obnove obiteljskih kuća za 2017. godinu donio je Upravni odjel za gospodarstvo, turizam, infrastrukturu i EU fondove, a djelatnici županije koji su dobili sredstva 2017. godine nisu bili zaposlenici navedenog odjela niti su sudjelovali u donošenju te odluke, slijedom čega je takva odluka zakonita i pri njezinom donošenju nije učinjen propust niti se protupropisno postupilo – ističe se u odgovoru pročelnika Odjela za gospodarstvo, turizam, infrastrukturu i EU fondove Lovre Jurišića.

Glasnogovornik Župan je posebno naglasio da je dolaskom župana Longina taj pravilnik izmijenjen, odnosno da se sada nitko od zaposlenika iz županije i članovi njihovih obitelji ne može natjecati za županijska sredstva.

24. travanj 2024 21:01