StoryEditorOCM
4 kantunaPOČELO SUĐENJE ZA ZLOČIN KOJI JE ZGROZIO HRVATSKU

Suđenje ocu s Paga iza zatvorenih vrata, danas ispitan prvi svjedok

Piše MG
11. prosinca 2019. - 13:16
IMG_20191211_094442

Točno u srijedu u podne završilo je prvo ročište u slučaju koji je potresao Hrvatsku – ocu monstrumu s Paga, koji je bacio jedno po jedno od svoje četvero malodobne djece, sudi se u redovitom kaznenom postupku s obzirom da je vještačenje pokazalo kako, u trenutku zločina, nije bio neubrojiv.

Suđenje počelo u 9 sati i 45 minuta, kada je otac, koji je vidno smršavio, doveden na suđenje. Međutim, vrata sudnice ubrzo su zatvorena za javnost zbog zaštite žrtava odnosno djece, ali i samog optuženika.

- Danas je ispitan jedan svjedok, nažalost ne mogu vam otkriti koji, te se postavilo pitanje vještaku o raspravnoj sposobnosti optuženika. I to je sve što vam mogu reći – kazao je nakon suđenja odvjetnik obitelji, Boris Grgić.

Glasnogovornik Županijskog suda u Zadru Hrvoje Visković samo je kratko potvrdio kako će nastavak suđenja biti već idući tjedan 17. prosinca u 17.30 sati. Na pitanje novinara može li optuženi otac dobiti maksimalnu kaznu od 50 godina, Visković je pojasnio kako je je riječ o osobi koja je smanjeno ubrojiva te takva kazna nije za očekivati.

Podsjetimo, osim što je u vrijeme počinjenja višestrukog pokušaja ubojstva bio bitno smanjeno ubrojiv, 54-godišnjak već duže boluje od hidrocefalusa, odnosno “vodene glave”, što bi moglo biti ključno za određivanje njegove raspravne sposobnosti, ali i uračunljivosti, te kaznene odgovornosti za kaznena djela.

Inače, upravo zbog tog teškog zdravstvenoga stanja, optuženi 54-godišnjak je smješten u zagrebačkoj bolnici za osobe lišene slobode.

 

16. travanj 2024 07:23