StoryEditorOCM
4 kantunaRYANAIR PONOVO OTVARA BAZU U ZADRU

Iduće godine čak 11 novih linija! A dolazi nam i Laudamotion!

Piše MG
11. prosinca 2019. - 16:40
IMG_20191211_144812

Ryanair ne samo da ostaje u Zadru, već uvodi 11 novih linija u Donatov grad te ga ponovo postavlja za svoju hrvatsku bazu! Potvrđeno je to na današnjoj konferenciji za medije na kojoj je Ryanairov glavni direktor Eddie Wilson pojasnio razloge ostanka.

- Imamo preko 86 baza, na preko 200 aerodroma, a čak 156 milijuna putnika putuje s nama te nam je iznimno drago nam je da će i Zadar ponovo biti dijelom ove naše uspješne priče – započeo je Willson te dodao kako je tajna njihova uspjeha biranje kvalitetnih destinacija, poput Zadra, ali naravno i niskih cijena.

- Prosječna cijena našeg leta je 37 eura što je 65 posto jeftinije od Easy Jeta. Mi pružamo ljudima opcije češćeg putovanja, nudimo onima koji možda nikad ne bi letjeli tu mogućnost – pojasnio je Willson te je rekao kako je čuo za velika ulaganja koja će se u budućnosti uložiti u Zadarski aerodrom te je i to jedan od razloga zašto mu je drago što su odabrali Zadar kao hrvatsku bazu.

- Oduševljeni smo što otvaramo bazu u Zadru već sljedećega ljeta, a u sklopu naših nastojanja da doprinesemo rastu prometa, turizma i radnih mjesta. Naš ljetni red letenja 2020. donosi 31 liniju, uključujući 11 novih linija, a planiramo prevesti ukupno 672.000 putnika godišnje te generirati 500 radnih mjesta u raznim djelatnostima u Zadru – istaknuo je Willson te naglasio kako Zadrani i njihovi gosti od sada mogu kupiti najjeftinije karte i letjeti s najzelenijom europskom aviokompanijom, s najnižim emisijama CO2, na ukupno 31 liniji sve do kraja listopada 2020.

- Kako bismo proslavili, puštamo u prodaju karte od samo 21,99 eura za putovanja u svibnju i lipnju 2020. godine koje se mogu kupiti od četvrtka, 12. prosinca u ponoć – s veseljem je poručio Willson. Osim niskotarifnog avio-prijevoznika Ryanaira, u Zadar stiže i njegova sestrinska firma, austrijska avio-kompanija Laudamotion s tri zrakoplova, što predstavlja investiciju od oko 300 milijuna dolara te direktno otvaranje 90 novih radnih mjesta u Ryanairu.
Josip Klišmanić, direktor Zračne luke Zadar istaknuo je kako je povratak baze Ryanaira u Zadar s čak tri nova zrakoplova veliko je priznanje Zadru, i kao zračnoj luci, ali i kao destinaciji.

- Porast ulaganja Ryanaira puno znači, od povećanja broja putnika, dodatnog poticaja za nova ulaganja u zračnu luku te nove smještajne kapacitete zadarske regije. Ovo je i pokazatelj turističkog potencijala naše regije koja još uvijek ima puno toga za ponuditi. A na ovaj način ćemo značajno ubrzati proces ulaganja u širenje Zračne luke Zadar i kompletni razvoju – rekao je te dodao kako Ryanair čini Zadar i Hrvatsku dostupnijima cijeloj Europi, ali i Europu Zadru i Hrvatskoj. 

- Najave za 2020. godinu opravdavaju naša nastojanja da proširenjem kapaciteta Zračne luke Zadar podignemo razinu usluge za naše putnike i osiguramo preduvjete za daljnji rast. Bez ikakve sumnje, u tom daljnjem rastu Ryanair će imati važnu ulogu – zaključio je Klišmanić. 

19. travanj 2024 15:34