StoryEditorOCM
4 kantunaDIREKTOR TZ POHVALIO SE REZULTATIMA I OTKRIO DA PUTUJE U NEW YORK

Paleka: Imamo povećanje od 10 posto, ali za bolje rezultate kronično nam fali kvalitetnog hotelskog smještaja!

Piše MG
8. siječnja 2020. - 16:15
Dizajn bez naslova (6)

Grad Zadar je u 2019. godini po broju dolazaka i noćenja iskočio iz hrvatskog prosjeka. Zaključak je to konferencije za medije, koja je u TZ-u Grada Zadra održana povodom završetka petog po redu Adventa u Zadru. Direktor Mario Paleka se, osim pozitivnih rezultata ovogodišnjeg adventa, pohvalio i ukupnim turističkim brojkama od prošle godine.

- Prema podacima eVisitor i e-Crew sustava u 2019. godini grad Zadar posjetilo je ukupno 634.049 gostiju koji su ostvarili 2.217.710 noćenja, što je povećanje od 10 posto u dolascima i isto toliko u noćenjima u odnosu na 2018. godinu – istaknuo je Paleka te naglasio kako bi brojke zasigurno bile i bolje da grad ima kvalitetni hotelski smještaj.

- Očito je da takvi kapaciteti Zadru nedostaju. I ovim putem pozivam sve koji su namjeravali pokrenuti proceduru izgradnje hotela, a znate na koga se to odnosi, da se zaista uključe i pomognu gradu Zadru da napravimo iskorak u turističkom smislu – značajno je rekao Paleka te dodao da se stvari ipak pomalo miču s mrtve točke.

- Veseli nas spoznaja da jedna hotelska kuća ove godine uređuje hotel u gradu, na Liburnskoj obali, kapaciteta 55 soba, a i vjerujem kako će se do početka sezone urediti i mali heritage hotel preko puta nas, u prostoru iznad Atrija – rekao je Paleka.

Ujedno najavio neke od aktivnosti koje TZ Zadar organizira u idućem razdoblju, a to su: javni poziv za sufinanciranje manifestacija u 2020. godini značajnih za turističku, kulturnu i ostalu ponudu grada Zadra koji će biti objavljen 10. siječnja, zatim održavanje Zadarskog karnevala 22. i 23. veljače, šesti Tuna, Sushi & Wine Festival koji će ove godine doživjeti programski i organizacijski redizajn, te veliku manifestaciju CROIMAS 2020., međunarodni zrakoplovnog miting čiji je Zadar domaćin.

- Dodao bih još za kraj kako moji kolege iz TZ Županije i ja odlazimo u New York na prezentaciju turističkih potencijala i gastronomije grada Zadra koja se održava 22. siječnja u Restoranu „FelidiaLidije Bastijanić. Sudjelovat ćemo na prestižnom turističkom sajmu „The New York Times Travel Show” od 24. do 26. siječnja u „Jacob K. Javits Convention Center”na Manhattanu. To je važno jer su Amerikanci naši sve češći gosti te se njihov broj povećao čak za 14 posto u odnosnu na godinu prije – zaključio je Paleka.

25. travanj 2024 12:40