StoryEditorOCM
4 kantunaOTVORENA PREDSTEČAJNA NAGODBA RADIJA BnM

Deset zaposlenika dobilo zaostale plaće od ljeta, krim istraga još uvijek traje, otkrivaju se novi dugovi, a bivša direktorica Kovačević i dalje na bolovanju zbog stresa...

9. siječnja 2020. - 21:38
biograd

Deset urednika, novinara i tehničara Radija BnM iz Biograda dobilo je početkom siječnja sve zaostale plaće od kolovoza. Između trećeg i četvrtog siječnja isplaćeni su im zaostaci, a prije dva dana uplaćena im je i plaća za studeni, tako da bi za nekoliko dana trebali dobiti i plaću za prosinac.

- Radimo sve što je potrebno da Radio nastavi s normalnim radom. U zadnjih mjesec i pol dana uspjeli smo zaraditi oko sto tisuća kuna. Taj je novac dijelom isplaćen radnicima za plaće, a ostatak sredstava za radnička primanja osigurali su osnivači – kazao nam je Željko Domitrović, jedini član uprave Radija BnM, kojeg su u upravu društva u listopadu postavili članovi skupštine, osnivači tvrtke Croata, Grad Biograd te općine Pašman, Pakoštane i Sv. Filip i Jakov.

SKANDAL KOJI MJESECIMA POTRESA BIOGRAD Je li direktorica Radija BnM namjestila nagradnu igru: auto izvukla dečkovoj mami, a skuter zaposlenici gradske uprave! Imala je plaću od 12 tisuća kuna i službeni auto, a ostavila je minus od 800.000 kuna i deset ljudi od ljeta bez plaće!

Radio BnM upao je u probleme prošlog ljeta nakon što je policija posumnjala da je bivša direktorica radija Nikolina Kovačević namjestila nagradnu igru povodom 30. obljetnice dobivanja radijske frekvencije. Kovačević je krajem srpnja na plaži Bošani osobno izvlačila dobitnike, a prvu nagradu, osobni automobil vrijedan oko 70 tisuća kuna, dobila je majka njenog dečka iz Šibenika, a drugu nagradu, električni skuter, majka pročelnice u biogradskoj gradskoj upravi.

Ulaskom u poslovne knjige tvrtke Croata, policija je otkrila i niz drugih nepravilnosti vezanih za poslovanje biogradske „medijske kuće”. Načelnik Pakoštana Milivoj Kurtov tim je povodom za Slobodnu Dalmaciju izjavio da je Kovačević iza sebe ostavila oko 800 tisuća kuna dugova, iako pravi iznos tek treba utvrditi jer se novi otkrivaju gotovo svakodnevno, kaže Domitrović. U međuvremenu je dug smanjen za iznos zaostalih plaća koje su prije nekoliko dana konačno sjele na račune zaposlenika.

- Trgovački sud je 24. prosinca prošle godine pokrenuo predstečajni postupak tvrtke Croata. Za predstečajnog povjerenika imenovan je Branko Petanjek iz Zagreba. Pod njegovim vodstvom napravit će se lista vjernika, odnosno iznos tražbina. Prvo ročište na tu temu zakazano je za 21. travnja. Tada ćemo doznati stvarni iznos duga – objasnio nam je Domitrović koji je inače stalno zaposlen u Udruzi Hipokampus iz Biograda. Posao člana uprave Croate obavljat će privremeno, a za dosad odrađeni posao nije dobio nikakvu naknadu.

Domitrović nam je potvrdio da kriminalistička policija još uvijek vodi istragu poslovanja tvrtke Croata pod upravom bivše direktorice. Izuzeta dokumentacija nije vraćena, a nisu dobili ni rješenje Porezne uprave zbog nagradne igre organizirane navodno suprotno Zakonu o igrama na sreću.

Bivša direktorica Kovačević je od kraja rujna na bolovanju, a dokle će biti nikome nije poznato. U međuvremenu je s plaće direktorice od 12 tisuća kuna, prešla na plaću novinara, od oko pet tisuća kuna.

- Direktorica se povukla sa svog radnog mjesta i otišla na bolovanje prije mog preuzimanja tvrtke u listopadu. Tada mi je rekla da odlazi zbog nagomilanog stresa. Kada će se vratiti na posao, stvarno ne znam - kaže Željko Domitrović.

08. svibanj 2024 01:46