StoryEditorOCM
4 kantunaPONUDA MARKA KADIJE ODABRANA KAO NAJBOLJA ZA NAJAM PROSTORA IZNAD ATRIJA:

Još čekam uvjete Grada i konzervatora, ali bit će to respektabilan hotel kakav Zadar zaslužuje!

Piše M. Kalajžić
14. siječnja 2020. - 23:00

Vlasnik tvrtke Red White Blue Group iz Sv. Filipa i Jakova Marko Kadija, odabran je za najboljeg ponuđača koji je ponudio najviši iznos na javnom natječaju Grada Zadra za zakup velikog i atraktivnog prostora iznad „Atrija” u kojemu je bila smještena ispostava Hrvatskih cesta.

Marko Kadija, suprug Mihaele Kadije direktorice Turističke zajednice Zadarske županije i brat Jole Kadije koji na Narodnom trgu drži Gray bar (bivši Sunturist), dao je najvišu ponudu od 17 eura po kvadratnom metru što znači da bi ga mjesečni najam prostora u samom središtu gradske jezgre mjesečno stajao oko 6,5 tisuća eura.

Radi se o zakupu dviju etažnih jedinica na Bedemima zadarskih pobuna 11., prema uvjetima natječaja namijenjenih za herittage boutique hotel s najmanje četiri zvjezdice. Ukupno je riječ o 382 kvadratna metra poslovnog prostora, a Grad Zadar je početnu cijenu odredio na 12 eura po kvadratu.

Prostor je atraktivan, nalazi se odmah iza gradskih vrata na ulazu s mosta u staru jezgru, a budući hotel imao bi komunikaciju i s bedemima pod zaštitom UNESCO-a koji se upravo obnavljaju u okviru izdašnog projekta kojega financira Europska unija i postat će atraktivna gradska kulturno-povijesna atrakcija.

Podsjetimo, Filipović Investment d.o.o. iz Zemunika Gornjeg u vlasništvu Kate i Ivana Filipovića iz Australije, ponudila je 13,5 eura po kvadratu za taj prostor. Tvrtka IPSE d.o.o. Benkovac u vlasništvu Hrvoja Petričića koji u najmu od Grada Zadra već nekoliko godina ima prostor restorana Atrij u prizemlju iste zgrade, a koji već dugo ne radi zbog teškoća s kanalizacijom i oborinskim vodama, također je ponudila samo 12 eura po kvadratu što je početna cijena natječaja, pa je odluka Grada Zadra o izboru Kadijine ponude kao najbolje bila očekivana.

- Mi smo tvrtki Red White Blue Group poslali dopis kojim smo ih obavijestili da je njihova ponuda izabrana kao najbolja. U roku od 30 dana dužni su uplatiti prosjek tromjesečnog najma od 7.313,83 eura, te nakon toga potpisati ugovor o najmu. Ukoliko odustanu ili ne plate taj iznos, jamčevina im propada i ugovor se neće potpisati. Što se tiče uvjeta uređenja, oni su određeni u javnom natječaju. Nakon potpisivanja ugovora, dogovorili bi se svi uvjeti vezani uz rokove uređenja i početak plaćanja najamnine za zakup prostora – objasnila nam je predsjednica povjerenstva za provedbu natječaja Ružica Vrdoljak.

Kontaktirali smo Marka Kadiju kako bi doznali hoće li potpisati ugovor o najmu i kakvi su planovi uređenja prostora u kojemu je donedavno bila smještena ispostava Hrvatskih cesta. Kadija se nije odazvao pozivu na razgovor, ali se oglasio kraćom porukom:

- Poštovani, razumijem Vaš interes za informiranje javnosti u vezi razvoja projekta hotela za koji se naša tvrtka natjecala. Međutim za nešto više informacija postoje preduvjeti koje moramo zadovoljiti. Glavni partner u razvoju projekta je Grad Zadar i Konzervatorski odjel i dok ne dobijemo relevantne informacije kao što su ugovorne obveze i ograničenja radova na uređenju objekta nismo spremni davati izjave o eventualnom završetku radova. Samo je jedno sigurno da će biti respektabilan hotel kakav Grad Zadar zaslužuje. Unaprijed hvala na razumijevanju, lijep pozdrav – poručio je Marko Kadija.

Kako smo doznali, rok za sklapanje ugovora i uplatu prosjeka najamnine ističe za 20-tak dana.

20. travanj 2024 05:19