PONUDA MARKA KADIJE ODABRANA KAO NAJBOLJA ZA NAJAM PROSTORA IZNAD ATRIJA: Još čekam uvjete Grada i konzervatora, ali bit će to respektabilan hotel kakav Zadar zaslužuje!

PONUDA MARKA KADIJE ODABRANA KAO NAJBOLJA ZA NAJAM PROSTORA IZNAD ATRIJA:

Vlasnik tvrtke Red White Blue Group iz Sv. Filipa i Jakova Marko Kadija, odabran je za najboljeg ponuđača koji je ponudio najviši iznos na javnom natječaju Grada Zadra za zakup velikog i atraktivnog prostora iznad „Atrija” u kojemu je bila smještena ispostava Hrvatskih cesta.

Marko Kadija, suprug Mihaele Kadije direktorice Turističke zajednice Zadarske županije i brat Jole Kadije koji na Narodnom trgu drži Gray bar (bivši Sunturist), dao je najvišu ponudu od 17 eura po kvadratnom metru što znači da bi ga mjesečni najam prostora u samom središtu gradske jezgre mjesečno stajao oko 6,5 tisuća eura.

Radi se o zakupu dviju etažnih jedinica na Bedemima zadarskih pobuna 11., prema uvjetima natječaja namijenjenih za herittage boutique hotel s najmanje četiri zvjezdice. Ukupno je riječ o 382 kvadratna metra poslovnog prostora, a Grad Zadar je početnu cijenu odredio na 12 eura po kvadratu.

Prostor je atraktivan, nalazi se odmah iza gradskih vrata na ulazu s mosta u staru jezgru, a budući hotel imao bi komunikaciju i s bedemima pod zaštitom UNESCO-a koji se upravo obnavljaju u okviru izdašnog projekta kojega financira Europska unija i postat će atraktivna gradska kulturno-povijesna atrakcija.

Podsjetimo, Filipović Investment d.o.o. iz Zemunika Gornjeg u vlasništvu Kate i Ivana Filipovića iz Australije, ponudila je 13,5 eura po kvadratu za taj prostor. Tvrtka IPSE d.o.o. Benkovac u vlasništvu Hrvoja Petričića koji u najmu od Grada Zadra već nekoliko godina ima prostor restorana Atrij u prizemlju iste zgrade, a koji već dugo ne radi zbog teškoća s kanalizacijom i oborinskim vodama, također je ponudila samo 12 eura po kvadratu što je početna cijena natječaja, pa je odluka Grada Zadra o izboru Kadijine ponude kao najbolje bila očekivana.

- Mi smo tvrtki Red White Blue Group poslali dopis kojim smo ih obavijestili da je njihova ponuda izabrana kao najbolja. U roku od 30 dana dužni su uplatiti prosjek tromjesečnog najma od 7.313,83 eura, te nakon toga potpisati ugovor o najmu. Ukoliko odustanu ili ne plate taj iznos, jamčevina im propada i ugovor se neće potpisati. Što se tiče uvjeta uređenja, oni su određeni u javnom natječaju. Nakon potpisivanja ugovora, dogovorili bi se svi uvjeti vezani uz rokove uređenja i početak plaćanja najamnine za zakup prostora – objasnila nam je predsjednica povjerenstva za provedbu natječaja Ružica Vrdoljak.

Kontaktirali smo Marka Kadiju kako bi doznali hoće li potpisati ugovor o najmu i kakvi su planovi uređenja prostora u kojemu je donedavno bila smještena ispostava Hrvatskih cesta. Kadija se nije odazvao pozivu na razgovor, ali se oglasio kraćom porukom:

- Poštovani, razumijem Vaš interes za informiranje javnosti u vezi razvoja projekta hotela za koji se naša tvrtka natjecala. Međutim za nešto više informacija postoje preduvjeti koje moramo zadovoljiti. Glavni partner u razvoju projekta je Grad Zadar i Konzervatorski odjel i dok ne dobijemo relevantne informacije kao što su ugovorne obveze i ograničenja radova na uređenju objekta nismo spremni davati izjave o eventualnom završetku radova. Samo je jedno sigurno da će biti respektabilan hotel kakav Grad Zadar zaslužuje. Unaprijed hvala na razumijevanju, lijep pozdrav – poručio je Marko Kadija.

Kako smo doznali, rok za sklapanje ugovora i uplatu prosjeka najamnine ističe za 20-tak dana.

Naslovnica 4 kantuna

Najčitanije

IZGRADNJA „LOVAČKE KUĆE” U POLAČI PRIJAVLJENA GRAĐEVINSKOJ INSPEKCIJI „Nije bilo natječaja, ne zna se tko radi, plaća se na crno...” Tomislav Prtenjača: „Sve je u redu samo kada se ništa ne radi – više se neću kandidirati za načelnika!”

„Nije bilo natječaja, ne zna se tko radi, plaća se na crno...” Tomislav Prtenjača: „Sve je u redu samo kada se ništa ne radi – više se neću kandidirati za načelnika!”
Aktualni načelnik Polače Tomislav Prtenjača već je sada 99 posto siguran da se sljedeće godine više neće kandidi...
„Nije bilo natječaja, ne zna se tko radi, plaća se na crno...” Tomislav Prtenjača: „Sve je u redu samo kada se ništa ne radi – više se neću kandidirati za načelnika!”