StoryEditorOCM
4 kantunaRAZBUKTALE SE STRASTI OKO PODZEMNIH KONTEJNERA

Građanka: Ne piše di koje smeće ide! Direktor Čistoće: Sve je objašnjeno na bočnim naljepnicama!

Piše MG
15. siječnja 2020. - 21:35

Nakon naše objave teksta i slika smeća pored podzemnih spremnika, javila nam se jedna sugrađanka, gospođa koja živi u blizini Hotela zagreb i tih „problematičnih” kontejnera. Tvrdi, nije dovoljno dobro objašnjeno koja vrsta smeća ide u koji spremnik.

- Bila sam do ovih kontejnera i iako sam pismena, ostala sam pomalo zbunjena: gdje koje smeće ubaciti?! Mislim da se nedovoljno ljudima pojašnjava kako razvrstavati otpad ili se to čini na neprimjeren način. Uvijek se sjetim Amerikanaca koji to znaju tako dobro i jasno zorno prikazati da i idiot razumije. Zar se uz ove kontejnere ne bi mogla postaviti tabla s crtežima koji bi upućivali gdje što ubaciti? U reklamama na TV trebalo bi stalno emitirati takve crtiće, pa da to i djeci, ali i nama odraslima, uđe u glavu – požalila se naša čitateljica te dodala kako je samo jednom vidjela neku smislenu „reklamu” za odlaganje smeća.

Upitali smo direktora Čistoće, Dragana Maričića za komentar:

- Ta tvrdnja ne stoji! Naime, na svakom je spremniku bočno postavljena naljepnica na kojoj su kratke upute što se smije bacati, a što ne. Uz to već dva mjeseca intenzivno promoviramo u medijima pravilno razvrstavanje otpada,a i sam Grad je nedavno imao veliku akciju „Pogodi pravi koš”. Iskreno, bez edukacije ne ide. Posjećujemo i vrtiće i staračke domove kako bi što više naučili sugrađane o ovoj temi. Tako da svoj sud vezano u ovaj konkretan slučaj ne mogu dati... – iskreno je rekao direktor Maričić naglasivši kako unatoč svemu idu dalje:

- Do sezone ćemo postaviti još podzemnih kontejnera na drugoj strani Hotela Zagreb s obzirom da su nam konzervatori odobrili taj prostor – potvrdio je Maričić.

Točnije, grad u suradnji s Čistoćom planira ugraditi još minimalno 10 ovakvih kontejnera po obodu Poluotoka, no hoće li i oni biti tek ukras?

Do dovršetka ovoga članka svo je smeće oko podzemnih kontejnera bilo skupljeno i prostor je bio kompletno očišćen. Baš onako kakav bi i inače trebao biti....

 

18. travanj 2024 20:37