StoryEditorOCM
4 kantunaUSKOK OBJAVIO ZAŠTO JE UHIĆEN NAČELNIK ŠKABRNJE

Nediljko Bubnjar opet je peglao službenu karticu, na osobne troškove spiskao je oko 140.000 kuna! Evo što je sve kupovao...

Piše Marin Dešković / Jutarnji list
17. siječnja 2020. - 11:07

Nakon što je jučer objavljena informacija da je po nalogu Uskoka policija uhitila gradonačelnika Škabrnje Nediljka Bubnjara iz Uskoka su jutros pojasnili koje mu se točno optužbe stavljaju na teret.

USKOK PRIVEO NAČELNIKA ŠKABRNJE Protiv rastrošnog političara lani je podignuta optužnica, sumnjiči se da je općinu oštetio za skoro 900.000 kuna

Radi se o zloporabi službene kartice, kojom je prema prijavili policije, Bubnjar podmirivao svoje vlastite troškove - tijekom 2018. je tako spiskao oko 140.000 kuna. Osim što je na bankomatima podignuo oko 34.000 kuna u gotovini, karticom je plaćao račune u raznim ugostiteljskim objektima, trgovinama sportske robe, trgovinama kožne galanterije, te plaćano najam vozila. Zanimljivo je da je Bubnjaru za ova djela inkriminirao i razdoblje poslije otvaranja prve istrage Uskoka protiv njega, u travnju 2018.

Naime, Uskok je protiv Bubnjara tada otvorio istragu zbog navodnih malverzacija s dnevnicama, a nedavno je u tome slučaju podignuta i optužnica protiv Bubnjara za štetu od oko 900.000 kuna. Međutim sada ispada da činjenica da je znao da je pod istragom nije spriječila da i dalje pegla karticu. Ovoga puta Uskok je protiv Bubnjara zatražio određivanje istražnoga zatvora.

Priopćenje uskoka donosimo u cijelosti:

"USKOK je, na temelju kaznene prijave PNUSKOK-a, donio rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1966.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti. (16. 1. 2020.)

Osnovano se sumnja da je okrivljenik, kao načelnik Općine Škabrnja, u razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca 2018., koristio sredstva Općine u osobne svrhe. Tako je debitnom karticom koja je izdana Općini u više navrata putem bankomata podizao gotovinu s računa Općine te je ukupno podigao najmanje 31.542,92 kune, koji novac je koristio za svoje potrebe. Osim navedenog je tom debitnom karticom u više navrata plaćao razne troškove koji nisu naslali u službene svrhe. Naime, okrivljenik je plaćao usluge i proizvode u raznim ugostiteljskim objektima, trgovinama prehrambenom i mješovitom robom, trgovinama sportske odjeće i obuće, specijaliziranim trgovinama kožne i druge galanterije, trgovinama za najam vozila, naplatnim postajama na autocesti te na drugim prodajnim mjestima u Hrvatskoj i inozemstvu u ukupnom iznosu od najmanje 108.616,63 kune. Na opisani način je sveukupno ostvario nepripadnu imovinsku korist u od najmanje 140.159,55 kuna, za koji iznos je oštetio Općinu Škabrnja.

USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Splitu predložio određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika.

20. travanj 2024 16:17