StoryEditorOCM
4 kantunaDOBRE VIJESTI IZ ZADARSKOG DOMA ZDRAVLJA

Zaposlena mlada ginekologinja iz kninske bolnice i umirovljeni pedijatar. Dođite se upisati što prije!

Piše AVŠ
20. siječnja 2020. - 15:11

Mjesec i pol dana nakon što se desetak tisuća žena u Zadru, među kojima je i 600 trudnica, ostalo bez izabranog ginekologa, a dvije tisuće djece bez pedijatra, konačno stižu dobre vijesti za sve pacijente bez liječnika.

Na natječaj koji je Dom zdravlja Zadarske županije raspisao početkom siječnja tražeći specijalista ginekologije, javila se mlada liječnica iz Šibensko-kninske županije koja je sprema i voljna doći raditi u Zadar. Kako neslužbeno doznajemo, mlada ginekologinja koja će preuzeti ambulantu doktora Perovića do sada je radila u kninskoj bolnici. Odmah nakon zaključenja natječaja u petak, Dom zdravlja s njom je sklopljen ugovor, a s radom počinje 6. veljače.

- Pozivamo sve pacijentice koje nemaju izabranog ginekologa da dođu u Dom zdravlja i upišu se u ambulantu kod naše nove liječnice koja će raditi u nekadašnjoj ambulanti doktora Perkovića. Izuzetno smo zadovoljni ovim rješenjem, još kada nam se dva liječnika vrate sa specijalizacije, to će biti tri nova tima što je za sadašnju situaciju u zdravstvu i veliki nedostatak liječnika jako dobro rješenje- kaže ravnateljica Doma zdravlja, dr. Renata Bek.

Na drugo prazno mjesto koje se trebalo popuniti natječajem, ono za specijalista pedijatrije, nitko se nije javio. To je, međutim, i bilo očekivano budući da tog kadra fali svugdje u Hrvatskoj. Međutim, i tu je pronađeno prijelazno rješenje. Dom zdravlja na pola radnog vremena angažirat će umirovljenog pedijatra, dr. Damira Letinića koji je i do sada radio kao zamjena za dvije pedijatrice u Domu zdravlja. Međutim, da bi se pokrenuo taj pedijatrijski tim, HZZO traži 230 izjava roditelja kojim biraju tog liječnika pedijatra. Zato iz Doma zdravlja pozivaju sve roditelje djece bez pedijatra da se u narednih dan ili dva hitno jave za upis kako bi se tim mogao oformiti i početi s radom.

- Uvjet da dobijemo taj tim je 230 upisane djece, zato pozivamo sve roditelje da u što hitnijem roku dođu u Dom zdravlja kako bi potpisali izjave o izabranom pedijatru. Bez tih izjava nećemo moći angažirati pedijatra na ovaj način- pozvala je dr. Bek.

16. travanj 2024 10:16