StoryEditorOCM
4 kantunaSTANOVNICIMA POLUOTOKA PREKIPJELO:

Pokrenuli online peticiju: "Dosta nam je smrada, buke, šporkih ulica, dostavnih vozila i manjka parkinga!"

2. veljače 2020. - 21:15

Prije nekoliko dana jedna je grupa nezadovoljnih stanovnika Poluotoka, onih rijetkih koji su uopće ostali živjeti u strogom centru grada, plasirala internetsku peticiju.

Ta grupa građana su članovi MO Poluotok, a ovu peticiju vide kao jedan od, ako ne i jedini, način da upozore na, kako kažu, katastrofalno i gotovo anarhično stanje na ulicama voljenog im grada.

- Iako mnogi tvrde da smo se kasno sjetili, mi mislimo da još ima nade u bolje sutra i da možemo promijeniti neke stvari. Pokrenuli smo se najviše jer nas užasava i sama pomisao na iduće ljeto – rekla nam je jedna od članica MO Poluotok koja je, za sada, željela ostati anonimna. Kako je napomenula, cilj je dokazati da oni nisu tek šačica luđaka koji se bune, već da postoji veliki broj ljudi koji nisu sretni s ovakvim stanjem u jednom od najljepših gradova na obali.

Poluotok zaista posljednjih godina izgleda kao divlji zapad: otvara tko god što želi i na kojoj god lokaciji, pekara je pun grad, zlatarnama se ne zna broja, ventilacijske cijevi su gotovo na svim zgradama, dim i smrad ulazi u svaki stan, a iznad naših glava, u svakoj kaleti, strše stotine vanjskih jedinica klima. O broju apartmanima ni nećemo govoriti...

Stoga su ovi stanari Poluotoka, svoje su želje, ali i zahtjeve iznijeli u opisu peticije koju prenosimo u cijelosti:

„Dragi stanovnici Poluotoka,

ako ste nezadovoljni stanjem na Poluotoku koji se pretvara postupno u prostor prepušten stihiji masovnoga turizma i svih nedaća koje on sa sobom donosi, dajte glas i potpišite se za civiliziran i dostojan život u našem lijepom i voljenom Gradu. Bilo da smo ovdje rođeni ili ovdje živimo, želimo dostojanstven život. Ne zanima nas politika, već normalan život.

Želimo:

1. Kontrolu svake buke bez obzira na izvor i smrada koji proizvode ugostiteljski objekti kako bismo mogli naspavani dolaziti na svoja radna mjesta i obavljati svoj posao;
2. Čiste ulice i kante za odlaganje otpada;
3. Osigurana parkirna mjesta za vozila nas stanara;
4. Uređena dječja igrališta kako ne bismo djecu morali voziti izvan Grada na igru;
5. Zabranu prometovanja dostavnih vozila pješačkom zonom kako naša djeca ne bi bila ugrožena u jutarnjim satima na putu do škole.

Jednostavno rečeno, želimo Grad iz kojeg ne odlaze naši prijatelji i susjedi zbog buke, nereda i nemogućnosti normalnoga života. Vrijeme je da nadležni prestanu dobrobit građana stavljati iza dobrobiti kapitala. Grad smo mi – stoji u opisu peticije koju i vi možete potpisati na ovom linku.

26. travanj 2024 12:03