SRIJEDA, 10. 3.

Ne propustite izložbu "Žena koja nadahnjuje" na splitskom Peristilu, pronađite svoju inspiraciju i uvjerite se koliko doprinosimo društvu

Piše Tihana Marović
9. ožujka 2021. - 09:03

Kako bismo pokrenuli mali kotačić u osvještavanju o važnoj ulozi žene u našem društvenom okruženju, te ženska pitanja stavili u prvi plan duže od jednoga dana, Slobodna Dalmacija ovoga je tjedna pokrenula #BUDISLOBODNA, projekt koji će se baviti svim ženskim pitanjima, od aktivizma i politike, priznanja vrijednim i posebnim ženama, pa do održavanja fizičkog i mentalnog zdravlja.

Osmislili smo stoga, te na Dan žena pustili ovaj potportal s istim nazivom koji će se baviti svim aspektima života pripadnica naizgled nježnijeg spola. 

Nećemo stati samo na tome, pa već u srijedu, u Kući jezika i kulture na Peristilu, naša novinska kuća otvara izložbu posvećenu svim hvalevrijednim damama pod nazivom "Žena koja nadahnjuje".

Rušiteljice stereotipa

Posjetitelji će imati priliku zaustaviti se pred portretima 23 žene iz naše neposredne okoline čije životne priče inspiriraju, ali i ostavljaju bez daha. Unatoč preprekama i predrasudama, one ruše stereotipe. Na našem popisu tako su svoje mjesto dobile priznate znanstvenice, književnice, umjetnice, redateljice, glumice, direktorice, liječnice, volonterke, sportašice, ali i jedna od pet žena pilotkinja u hrvatskoj nacionalnoj kompaniji, predsjednica ženskog nogometnog kluba, prvakinja Sjedinjenih Američkih Država u vatrogastvu...

Inspiracije ima napretek, na vama je tek da svratite na Peristil, odvojite nekoliko minuta za sebe i preispitate složeni ženski svijet. Odaberite svoju inspiraciju, fotografirajte se s najdojmljivijim portretom i svakako pri objavi na Instagramu koristite oznaku #BUDISLOBODNA.

Slobodno napravite i korak dalje, pod istim hashtagom na društvenim mrežama objavljujte fotografije s heroinama koje su obilježile i značajno pridonijele vašem životu.

Budući da živimo u pandemijskim vremenima, službenog otvorenja neće biti zbog epidemioloških razloga, no izložba će biti otvorena za posjet od desetog do 22. ožujka. Stoga, navratite u Kuću jezika i kulture svakoga radnog dana, od ponedjeljka do petka od devet do 20, te vikendom od devet do 14 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 10:09