StoryEditorOCM
ObalaRADOVI NISU GOTOVI

Kaos u Kaštelima: kolona vozila prema aerodromu duga je 4 kilometra, u blizini je i Kerumova konoba, on već trlja ruke

Piše Dalmacija SD
2. lipnja 2023. - 13:55

Situacija na koju su upozoravali brojni vozači tijekom prvih predsezonskih dana i dolazaka motoriziranih turista na šire splitsko područje, događa se danas.

Kolona vozila čiji su vozači i njihovi suputnici planirali Jadranskom magistralom stići do zračne luke u Resniku, do Trogira ili prema šibenskom području, zapela je na prilazu križanju Plano iz smjera Kaštela.

Kako doznajemo od ljudi koji se već "peku" u vrućim vozilima, gužve su ogromne, a kolona je trenutno duga oko četiri kilometra i počinje već od nekadašnjih staklenika u Štafiliću u smjeru zapada. U blizini se nalazi i konoba "Pršut" u vlasništvu poduzetnika Željka Keruma, ilegalno izgrađena u poljoprivrednoj zoni, a nosi ime kao i prva koju je pokušao otvoriti u povijesnoj kući Antičević u Bihaćkoj ulicii u Splitu. Onoj ispred koje je sadio - kupus.

image
Google maps/Screenshot/

Uzrok problema, osim već predugo neprimjerenog kapacitata križanja u Planom su i radovi na obnovi stare Kaštelanske ceste od aerodroma prema Štafiliću. Iz "Hrvatskih cesta", investitora projekta na prometnici koja ima status državne ceste, nedavno su najavili da će radovi biti završeni - 1. lipnja.

Posao očito još nije završen, a kaos je vidljiv i na fotografijama našeg kolege Vojka Bašića:

image
Vojko Bašić/Cropix
image
Vojko Bašić/Cropix
image
Vojko Bašić/Cropix
image
Vojko Bašić/Cropix
image
Vojko Bašić/Cropix
image
Vojko Bašić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 00:06