StoryEditorOCM
ObalaCRNA STRANA NORIJADE

Maturanti zapalili brod, vatra zamalo zahvatila privezane susjedne brodice, a što su tek napravili u parku... Ajme!

Piše DV
26. svibnja 2023. - 15:40

Lijepo je slaviti kraj škole, ali je slavlje maturanata u određenim trenucima prešla granicu. Tako je zbog korištenja pirotehničkih sredstava u Portu došlo do zapaljenja, a potom i do oštećenja jedne vezane barke.

- Moj i susjedni gliser su bili prvi sljedeći za užgat se, a oba su bili puni goriva! Vatrogasci su se ionako teško probili i iskreno ne znam kako bi spriječili da se pola porta ne zapali jer brodovi su natiskani ko sardine. Samo nekom ludom srećom i prisebnošću Vlaha Čejovića koji je krenuo s vatrogasnim aparatom dok je raketa još bila u zraku, spriječena je mnogo, mnogo veća šteta i tragedija. Veliko mu hvala! - ističe nam naš sugrađanin Teo Tomšić apelirajući na policiju da kazni počinitelje.

Policija je zaprimila prijavu zbog oštećenja plovila odnosno zapaljenja plastične tende, a najavljuju kako će provesti očevid te kriminalističko istraživanje.

Također, u parku Gimnazije Dubrovnik došlo je do zapaljenja stabla koje je ugašeno prije dolaska vatrogasaca. U oba slučaja nema povrijeđenih. Povremeno, kako je očekivano, zbog današnje norijade dolazi do usporavanja prometa. Inače, dosad nije bilo zaprimljenih prijava zbog remećenja javnog reda i mira.

Iz PU dubrovačko-neretvanske apeliraju na maturante da ovaj dan provedu dostojanstveno i da se suzdrže od korištenja pirotehničkih sredstava radi svoje, ali i sigurnosti naših sugrađana, te njihove imovine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 01:33