StoryEditorOCM
OtociGRIZU CIPLI

Nepalci su brzo skužili što treba raditi da bi se osjećali kao lokalci, pogledajte idilični prizor iz supetarske luke

Piše Igor Caktaš
8. svibnja 2024. - 22:11

Kud svi Turci, tud i mali Mujo, govorilo se u stare zemane, a u novije ima jedna reklama za naše popularno pivo koja strancima savjetuje da piju isto što i lokalci da bi se onako osjećali baš po domaće.

A nećemo previše spominjati Boru Čorbu i onu njegovu pjesmu o Amsterdamu u kojoj se turistima savjetuje što je potrebno raditi da se ne biste osjećali strancom...

Tako su i vrijedni gastarbajteri iz Azije, simpatični Nepalci, odložili one svoje velike plave i žute kutije za brzu dostavu, parkirali mopediće, pa brzo skužili koja je glavna uživancija domaćega svita i što je potrebno činiti da se ne osjećate strancom ako već ne želite piti ono pivo koje nećemo reklamirati ili ne želite poslušati onaj savjet Bore Čorbe o učinkovitoj vizualnoj prilagodbi novom urbanom okolišu.

U supetarskoj luci izvukli su ribičke štapove, bacili udicu, baš onako kako to desetljećima radi domaći svit i valjda će nešto uspit i ulovit, barem kakvog ciplića kao legendarni Servantes iz Maloga Mista, pa ga ponuditi Roku Prču. Zrno soli i obid ka bog!

I gledajući ih ovako zaokupljene kao da u daljini čujemo legendarnu pismu klape Šibenik, donila je bura priko mora, ajde dobro, koja rič se prominila, ma minja se i vrime...

Nepalac plete mrižu svoju

koja njemu triba

A ko će je sutra plesti

baš ga nije briga

Zapivaj pismu ribaru stari

jer to je pisma o moru...

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. svibanj 2024 10:57