StoryEditorOCM
S mora i krajaSIGURNO DO CILJA

Kaos na Dalmatini: približavanje produženog vikenda zakrčilo cestu, kolona je duga 6 kilometara, ali u gužvi prednjače tablice jedne države

Piše Dalmacija SD
27. travnja 2023. - 13:27

Približavanjem za mnoge produženog vikenda stvaraju se velike gužve na cestama širom Hrvatske.

U smjeru Dalmacije to je posebno primjetno na autocesti A1, pri čemu uz one domaće ljude koji su, poslovično, uspjeli "uštipnuti" i slobodan petak, prednjače i turisti. Posebice oni iz Slovenije, države koja danas obilježava Dan otpora protiv okupatora (pandan našem danu antifašističke borbe), ali i države koja nije ukinula dvodnevnu proslavu prvog svibnja, što ove godine "pada" na predstojeći ponedjeljak i utorak, pa će mnogi uz vikend službeno imati još tri slobodna dana.

Zbog toga su brojni vozači iz Dežele odlučili već krenuti prema svojim kućama, vikendicama i turističkim odredištima u Dalmaciji. Kako doznajemo, gužva na Dalmatini u smjeru Zadra i Splita se kod odmorišta "Zir", gdje se nalazi popularni restoran "Macola", proteže čak šest kilometara.

Zbog toga iz svih nadležnih službi pozivaju sve sudionike u prometu na dodatan oprez i strpljenje kako bi sigurno stigli do cilja i zasluženog (više)dnevnog predaha.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 01:06