StoryEditorOCM
S mora i krajaspektakl u zraku

Piloti Kraljevskog ratnog zrakoplovstva zajedno s Krilima Oluje demonstrirali letačke vještine na dalmatinskom nebu

Piše dalmacija sd/Hina
25. travnja 2023. - 21:57

Akrobatska grupa Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva Krila Oluje i akrobatska grupa Kraljevskoga ratnog zrakoplovstva Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske Red Arrows u utorak su u Vojarni "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku održali zajedničku vježbu, izvijestilo je Ministarstvo obrane.

"Možemo puno naučiti jedni od drugih i ovo je izvrsna prilika za razmjenu informacija i znanja, istaknuo je vođa Krila Oluje", bojnik Darko Belančić. Dodao je da suradnja između dviju akrobatskih grupa traje dosta dugo, a zajednička vježba održana je u sklopu višednevnog radnog posjeta Hrvatskoj Red Arrowsa.

Natporučnik Danijel Rigo, jedan od pilota Krila Oluje, osvrnuo se na zajedničke letove na različitim avionima.

"Unatoč tome što se radi o dva različita aviona, jer Britanci lete u avionima na mlazni pogon, a Krila Oluje u mlaznim avionima s propelerom, tzv. turbo prop avionu, tehnike letenja su i dalje iste i jedni i drugi koristimo ovakve prilike kako bismo što bolje obavili sve zadaće koje su pred nas stavljene", rekao je Rigo.

Pilot britanske akrobatske skupine Red Arrows, poručnik Adam Collins, ustvrdio je da su sretni što su u "prekrasnoj" Hrvatskoj kako bi usavršili svoje vještine.

Vojni predstavnik Velike Britanije u Republici Hrvatskoj Andrew Higgs izrazio je zadovoljstvo što su piloti Red Arrowsa drugu godinu u Zemuniku imali priliku usavršavati svoje vještine, istaknuvši da je to odličan primjer bilateralne suradnje između Velike Britanije i Hrvatske.

image

Zajedničko uvježbavanje "Krila Oluje" i "Red Arrows" iznad Zadra

Morh/
image
Morh/
image
Morh/
image
Morh/
image
Morh/
image
Morh/
image
Morh/
image
Morh/
image
Morh/
image
Morh/
image
Morh/
image
Morh/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 06:48