StoryEditorOCM
ZagoraŠIPIĆEVA ISPOVIJED

Bivši gradonačelnik vratio se u školske klupe: Kad te HDZ prekriži onda provodi princip ‘sad ćeš platiti jer si ispao s našeg puta‘, pomišljao sam poći i u Njemačku, na zanat...

Piše Damir Šarac
17. siječnja 2022. - 11:04
Bivši prvi čovjek Trilja i nekadašnji saborski zastupnik ponovno je vjeroučitelj u splitskoj osmoljetkiSaša Burić/Cropix

Rijedak je, gotovo nečuven, primjer u hrvatskoj političkoj praksi da bi se neki bivši dužnosnik vratio na svoj prijašnji posao, jer kao po nekom pravilu - ako se ikad povuku iz aktivne politike - čeka ih dobar posao u lokalnim i državnim službama ili nekoj boljestojećoj firmi, a za što se treba, opet se zna, pobrinuti dok su na vlasti.

Sasvim drugačija je priča Ivana Šipića (47), koji je dvanaest godina bio gradonačelnik Trilja, a od 2016. do 2020. i saborski zastupnik HDZ-a: nakon ovogodišnjih zimskih školskih praznika vratio se na radno mjesto vjeroučitelja s kojeg je i otišao u politiku.

Razgovarali smo s njim uoči prvog radnog dana u splitskoj Osnovnoj školi "Trstenik", gdje će raditi na zamjeni i svakog dana putovati ravno osamdeset kilometara.

Više-manje je pozn...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 01:08