StoryEditorOCM
ĐiradaIDUĆEG TJEDNA NA TRGU PET BUNARA

"Naši mali gušti" po 11. put

Piše AVŠ
8. prosinca 2016. - 18:57
mali_gusti26-091215

Na Trgu pet bunara u Zadru u ponedjeljak, 12. prosinca, otvara se najveća prodajna izložba domaćih proizvoda- "Naši mali gušti"- koja će trajati punih deset dana. Sajam je zamišljen kao dio Adventa u Zadru, a kako su se lanjski "Naši mali gušti" pokazali kao iznimno posjećena i uspješna manifestacija na kojoj je sudjelovalo preko 80 izlagača, ove će godine trajati sve do dan prije Badnjaka, 23. prosinca.

- „Naši mali gušti“ su prilika da se posjetiteljima predstavi i približi raznolikost obale, otoka i zaleđa Zadarske županije, ali i poticaj malim proizvođačima za što većom proizvodnjom kvalitetnih proizvoda rađenih po tradicionalnim recepturama, koje su upravo oni očuvali, a na ovaj način mogu plasirati svoje proizvode do krajnjih potrošača- rekao je Denis Ikić, direktor Županijske komore Zadar.

Ovo je već jedanaesta godina po redu ove prodajne izložbe hrane, pića, delikatesnih proizvoda i suvenira koju organizira Hrvatska gospodarske komora - Županijska komora Zadar u suradnji sa Hrvatskom obrtničkom komorom, Udruženjem obrtnika Zadarske županije, Zadarskom županijom, Gradom Zadrom, te Turističkim zajednicama Zadarske županije, Grada Zadra i Biograda na Moru.

Na sajmu će se moći razgledati i kupiti autohtoni proizvodi iz Zadarske, ali i drugih županija poput meda, suhomesnatih i pekarski proizvoda, pekmeza i džemova, domaća tjestenina, rakije, likera, božićnih ukrasa, suvenira od drva, kamena, stakla, ručno izrađeni sapuni i drugo. Uz to, „Naši mali gušti“ ponudit će posjetiteljima niz stručnih predavanja za poduzetnike i demonstratorskih radionica.

 

20. travanj 2024 04:51