StoryEditorOCM
ĐiradaMLADE SMO, ZGODNE, LIJEPE I ZNAMO PJEVATI

Četiri zadarske „Kraljice" obećavaju ludi provod na Viru u subotu

Piše Kažimir Škrbić/Virski list
3. veljače 2017. - 11:29
KRALJICE_001

Mlade su, zgodne, lijepe i znaju pjevati! Ima ih četiri, ponekad i pet, a izvode pop i rock standarde. Tako o sebi kažu četiri zadarske „Kraljice" - Tina Lenkić, Lucija Marcelić, Patricija Žunić i Valentina Gudelj - uz dodatak kako se bendu ponekad znaju pridružiti Anđela Krizman i Natalija Papić.

Okupio ih je te uz idejnu razradu benda tijekom tri godine vodio i još uvijek vodi Igor Jelinić Toto; prvo kao „Bailando band", potom i „Honky Tonk", a kako su se mijenjala imena sastava - dolazile su i nove članice. Anđela i Lucija bile su od prvih dana, a već nekih godinu dana postoje kao glazbeni i pjevački kvartet obećavajućeg imena „Kraljice" s nastupima po mjestima Zadarske županije, iako njihov voditelj, menadžer i spiritus movens grupe Toto, uskoro planira i značajnije stvari. Odnosno, nastupe po cijeloj Hrvatskoj.

No, prije toga upoznat će ih Vir ... „Nismo nikad nastupale na Viru, ali očekujemo dobru atmosferu i vesele maškare raspoložene za dobru zabavu - jer uz našu energiju nema stajanja", poručuje u ime atraktivnog ženskog benda Tina Lenkić. Osim uživo od Turnja do Božave i Petrčana, cijela Hrvatska imala ih je prilike upoznati i kao prateće vokale u novom hitu i spotu Mladena Grdovića „Boliš me ljubavi".

Spot je vidjelo više od 110 tisuća ljudi, dovoljno da načnemo temu glazbenih ambicija i želja ... Tina kaže: „Naravno da imamo ambicija, ali prije svega želimo da se ljudi zabavljaju te da uživaju u našim pjesmama kao što i mi uživamo. Izvedbe su nam iskrene, jer se ljubav prema glazbi ne može glumiti, pa se nadamo kako će publika to prepoznati u našim pjesmama i nastupima".

Vrlo brzo vidjet ćemo kako konkretno zvuče te ambicije, jer su cure u procesu snimanja dvije pjesme, jedna bržeg i druga sporijeg ritma. Goran Topolovac iz Duge Rese potpisuje tekst, glazbu i aranžman za „veselicu", a druga će biti iznenađenje jer je autor, tajnovita je Tina, jedan neimenovani i mladi talentirani dečko iz poznatog hrvatskog benda.

TKO SU KRALJICE?
Dakle, „Kraljica" ima najmanje četiri, odnosno riječ je o standardnoj postavi koju nadopunjuju još dvije pjevačice. Prvo stalna postava: Lucija Marcelić ima 22 godine, glazbeno je obrazovana, a kada ne svira klavijature i pjeva, studira psihologiju u Zadru. Patricija Žunić ima 18 godina i pohađa gimnaziju u Zadru. Pjeva od malih nogu, bavi se plesom, a može se pohvaliti kako je nastupala po raznim sportskim natjecanjima latino-američkih i standardnih plesova. Valentina Gudelj je 20-godišnjakinja koja se bendu pridružila u listopadu. Svira gitaru, pjeva i pleše te studira njemački i talijanski na Sveučilištu u Zadru. Dolazi s lijepe Korčule. Tina Lenkić ima 25 godina i studentica je predškolskog odgoja u Zadru. Završila je glazbenu škola za ritmiku, suvremeni ples, klasični balet, klavir i gitaru. Tina je Totova desna ruka, a glavna joj je dužnost posložiti vokale i odrediti glavne uloge u pjesmama. „Kraljice" čine i dvije pjevačice s klupe: Anđela Krizman ima 23 godine i pored pjevanja pronalazi vremena za studij veterine u Zagrebu. Natalija Papić sa svojih 17 godina predstavlja najmlađu članica grupe. Priključila se u prosincu, a svira klavijature i pjeva. Sljedeće godine upisat će glazbenu akademiju.

ANĐELI ČUVARI
„Dva su anđela čuvara benda, moralna potpora i utjeha. To su Zoran Krizman koji je zadužen za svu tehniku, opremu, prijevoz i vokalnu podršku. A kada nam je najteže, Zoki također drži i rupčić u džepu. Prati svaku probu i svaki nastup", predstavlja Tina logistički ostatak benda. Evo i tko je The Man: „Igor Jelinić Toto. On se brine da je sve pod kontrolom, da smo točne i odgovorne. Toto je profesionalac i od njega smo zaista puno naučile, od animacije do voditeljstva. Volimo ga jer smo mi za njega kraljice u pravom smislu riječi, a ujedno nam je velika podrška. Zbog njega sva trema na stageu nestaje te kreće val emocija i energije koju prenosimo publici, što je jedan od najvažnijih faktora u ovom poslu", ističe Tina.

26. travanj 2024 11:03