StoryEditorOCM
ĐiradaU ORGANIZACIJI ZADARSKOG PLESNOG ANSAMBLA

Anđela Bugarija drži radionicu suvremenog plesa 'U prolazu'

Piše Zadarski.hr
15. travnja 2017. - 23:04
angelafoto

Dana 18. i 19. travnja od 13 do 15 sati održat će se radionica suvremenog plesa pod nazivom U PROLAZU u prostorijama Zadarskog plesnog ansambla. Voditeljica je Anđela Bugarija, studentica suvremenog plesa pri Akademiji dramskih Umjetnosti u Zagrebu.

Radionica suvremenog plesa U PROLAZU otvorena je svim ljubiteljima plesnog pokreta. Prethodno plesno iskustvo je poželjno. Suvremenu plesnu tehniku istražit ćemo kroz podne sekvence. Radit ćemo na inicijacijama, puštanju težine, korištenju potencijala koje tijelo ima da se projicira daleko i lagano u prostor, svijesti pojedinca o vlastitom tijelu ali i drugim tijelima s kojima dijele prostor. Kroz plesnu metodu "Passing through" i improvizacijske zadatke proučit ćemo kretanje i senzacije koje nastaju u tijelu i prevode se u ples.

Kotizacija za radionicu iznosi 80 kn. Sudjelovanje je potrebno prethodno najaviti putem maila na adresu lucija.mikas@hotmail.com ili putem mobitela na broj 092/1695494.

Organizator radionice je Plesna udruga In FluX u suradnji sa Zadarskim Plesnim Ansamblom.

Anđela Bugarija rođena je u 1990. u Zadru. Prva plesna iskustva stječe u osnovnoj plesnoj školi Blagoje Bersa u Zadru. Svoje obrazovanje nastavlja kroz urbani plesni izričaj hip hop-a i breakdance-a, te radi kao voditeljica plesnih programa i sudionik na projektima u Plesnoj udruzi In FluX, Fitness Studiu Falcon, te je voditeljica Hip hop plesne skupine Thunder.

Nakon što je završila svoje obrazovanje kao odgojiteljica, 2015. godine upisuje Akademiju Suvremenog plesa u Zagrebu. Istovremeno se bavi Acro yogom i partnerskom i cirkuskom akrobatikom sudjelujući u street show izvedbama.

20. travanj 2024 11:59