ZELENA ČISTKA Dođite na Dan Zemlje i očistite divlje odlagalište kod Vranskog jezera

ZELENA ČISTKA

Javna ustanova Park prirode Vransko jezero i ove godine priključit će se kampanji "Zelena čistka", koja se u Hrvatskoj tradicionalno organizira povodom Dana planeta Zemlje. U sklopu globalnog pokreta Let's do it! World Cleanup 2017 u Hrvatskoj se po šesti puta provodi akcija „Zelena čistka", koja će 22. travnja 2017. okupiti volontere u zajedničkoj akciji čišćenja divljih odlagališta otpada.

Svjetski pokret Let's do it World je do sada okupio 113 zemalja i preko 16 milijuna volontera! Radi se o zajedničkoj jednodnevnoj akciji čišćenja divljih odlagališta otpada, koja će se u Parku prirode Vransko jezero održati upravo na Dan planeta Zemlje u subotu 22. travnja 2017. od 09:30 - 13.00 sati. Cilj nam je okupiti što veći broj lokalnog stanovništva i zajedničkim snagama očistiti veliko divlje odlagalište otpada kod Debelog briga u Dragama, na području Općine Pakoštane, i tako pokazati da nije sve što je daleko od očiju daleko i od srca. Ovim činom želimo podići ekološku svijest zajednice i ukazati da je briga za naš okoliš ujedno briga za zdravlje te ljepšu budućnost nas i naše djece - poručuju organizatori.

Pridružite se i vi te zajednički ovom humanom akcijom pokažimo da nam je stalo do naše djece i prirode te vratimo stari sjaj Parku prirode Vransko jezero! Prijave za sudjelovanje u akciji „Zelena čistka" molimo izvršiti najkasnije do 21. travnja do 12 sati na e-mail: [email protected] ili na broj telefona 023/383-181. Okupljanje je na benzinskoj postaji Petrol u Pakoštanima ili direktno na lokaciji u Dragama, a mjesto dolaska molimo navesti u prijavi. Za sve sudionike bit će osigurana okrjepa nakon završetka akcije.

Program akcije čišćenja:
08:45-09:15 - okupljanje kod Petrola u Pakoštanima i zajednički odlazak do lokacije čišćenja 09:30-12:00 - akcija čišćenja Parka prirode u Dragama kod Debelog briga 12:00-13:00 - zajednička marenda

Naslovnica Đirada

Najčitanije