StoryEditorOCM
ĐiradaZAVRŠNICA FESTIVALA SUVREMENOG PLESA

Večer zadarske selekcije plesača i koreografa

Piše Zadarski.hr
1. rujna 2017. - 11:59

Na završnoj večeri festivala Monoplay, nastupit će zadarska selekcija plesača i koreografa. U velikoj dvorani kazališta lutaka večer će otvoriti Marin Lemić, zatim slijede Kristina Lisica, Maja Petani te Laura Čerina.

Na poljani Branka Stojakovića svoj solo izvest će Patricia Gospić, a u sv. Dominiku Nataša Kustura. Naredna predstava je solo Zadranima poznatog slovačkog sjajnog plesnog umjetnika Milana Tomašila Solo 2016.

Predstava je osobna, a istovremeno i univerzalna priča o plesaču koji, kroz niz raznih emocionalnih stanja, govori o svijetu izvan crne kutije; o intimnosti, tuzi, povjerenju i nadi, ljepoti i užasu. Kretanje plesača nit je koja spaja i povezuje prošlost i budućnost sa sadašnjim trenutkom u kojem se sve mijenja dok tijelo neprestano putuje kroz prostor i vrijeme uz niz sila koje nasilno upadaju u naš intimni prostor, te bez njih. Nakon solo-izvedbi Within (2006.) i Off-Beat (2011.), Solo 2016. plesača, koreografa i plesnog pedagoga Milana Tomášika zaokružuje njegovu trilogiju solo-izvedbi stvorenih u posljednjem desetljeću. Za Monostageu nakon Kritičkog parkura gdje će moderatorice Iva Nerina Sibila i Maja Đurinović razgovarati s izvođačima i publikom, festival će zatvoriti Mate Matišić, provokativni i beskompromisni pisac, scenarist i jazz muzičar, skladatelj filmske glazbe te autor dramskih tekstova.

22. travanj 2024 07:38