StoryEditorOCM
ĐiradaNOVA SEZONA U KAZALIŠTU LUTAKA ZADAR

Čekaju vas četiri premijere – prva je "Kaštanka" već 15. rujna

Piše Zadarski.hr
1. rujna 2017. - 16:45
juha_od_bundeve5-070316

Ove sezone u Kazalištu lutaka Zadar očekuju vas četiri premijere, dvije obnove, te više repriznih predstava. Iz KZL ističu da im je posebno zadovoljstvo najaviti program Večernje scene za odrasle, koji će se održavati jedan četvrtak u mjesecu u večernjem terminu. S radom nastavljaju dramsko lutkarske radionice Donatolina 1 i 2, te dječji zbor "Tintilinić".

Prva premijera očekuje vas 15. rujna predstavom "Kaštanka" u režiji Vjere Vidov predviđena za više razrede osnovnih škola te dobnu skupinu srednjih škola. Predstava je nastala prema motivima Čehovljeve pripovijesti o kujici Kaštanki koja vjerno slijedi svoga razdražljivog i grubog gospodara sve dok se jednoga dana, uplašena, ne izgubi na ulici, gdje je pronađe uglađen gospodin koji je uvede u svoj dom.

Odmah nakon toga, slijedi premijera predstave "Pale sam na svijetu" za najmlađu publiku. Prema priči Jensa Sigsgaarda a u režiji Petra Vujačića donosimo vam priču o razlici između samoće i osamljenosti, o snu u kojem se sazrijeva i uči o strahu. Lik dječaka u predstavi uprizoriti će Dragan Veselić. Za blagdansko ozračje prosinca u pripremi je predstava u režiji Milene Dundov "Dobri div". Ova topla predstava o najneurednijem divu u gradu uči naše najmlađe o sreći i mnogim oblicima u kojima se ona pojavljuje.

Posljednja premijerna predstava očekuje vas u ožujku, kada će u režiji Ane Prolić biti uprizorena predstava "Nikome pravo". Predstava nastala prema motivima narodne priče, govori o našoj želji da udovoljimo okolini, pa i cijelome svijetu, sve kako bi bili prihvaćeni. No taj trud ponekad nema smisla, jer kako god okrenuli, nekomu neće biti pravo.

Uz premijere biti će obnovljene predstave "Čudnovate zgode šegrta Hlapića" te višestruko nagrađivanog "Genijalnog genija". Za svaki mjesec pripremljeni su ciklusi naših rado gledanih predstava, tako će naša publika moći ponovno pogledati: "Juhu od bundeve", "Karlsona s krova", "Zvjezdicu", "Pinokia", "Otočićiće", "Ivicu i Maricu".

20. travanj 2024 11:29