StoryEditorOCM
ĐiradaADVENTSKI PROGRAM NA SV.LUCU

Unatoč kiši djeci najprije slatkiši pa gimnazijski zbor, Mia Negovetić, klapa Munita

Piše Zadarski.hr
13. prosinca 2017. - 11:16
Advent u Zadru 2016_sv. Luce (4)

Sv. Luca će danas od 17 do 18 sati darivati djecu slatkišima na Trgu Petra Zoranića.

U 17,30 sati počinje koncert Djevojačkog zbora Gimnazije Vladimira Nazora i dječjeg zbora Kazališta lutaka „Tintilinić“, a od 18 sati nastupa mlada hrvatska zvijezda Mia Negovetić.

Program se nastavlja od 20 sati uz sjajnu zadarsku klapa „Munita“.

Posijat će se pšenica i darivati djeca – tako će se tradicijski obilježiti 13. prosinca, dan Svete Lucije, od milja širom Hrvatske nazvane Sveta Luca.

Zahvaljujući „OTP banci“ koja je posebni pokrovitelj programa za Svetu Lucu na „Adventu u Zadru“ te poklanja i donaciju u iznosu od 10.000 kuna Centru za rehabilitaciju u Svetom Filipu i Jakovu, neće se na tomu stati unatoč očekivanoj jutarnjoj kiši.

Poslijepodnevni i večernji program otvara koncert Djevojačkog zbora Gimnazije Vladimira Nazora i Dječjeg zbora Kazališta lutaka „Tintilinić“, a od 18 sati nastupa mlada hrvatska zvijezda Mia Negovetić. Mia je bila pobjednica dječjeg pjevačkog talent showa„Zvjezdice“, a sudjelovala je i u američkom televizijskom showu „Little Big Shots“ . 

U 20 sati nastupa sjajna zadarska klapa 'Munita', ovogodišnji finalisti Festivala dalmatinskih klapa u Omišu.

„Munita“ je prepoznatljiva po kombiniranju tradicijskog a cappella pjevanja s dalmatinskim pjesmama uz pratnju gitare. Imaju album „Za šaku Munite“, a ostvarili su i suradnju s legendarnim Mladenom Grdovićem s kojim su nakon druge nagrade publike na „Splitskom festivalu“, prošle godine osvojili i Grand Prix – pobjedu na najprestižnijem hrvatskom festivalu zabavne glazbe. 

 Na adventskoj pozornici pivat će stalna postava 'Munite': Hrvoje Rančić(prvi tenor),Marko Žorž(drugi tenor), Vjekoslav Šuljić(bariton), Marko Vidučić(prvi bas) i Matej Sikirić(drugi bas).

15. travanj 2024 20:09