StoryEditorOCM
ĐiradaČETVRTO IZDANJE MANIFESTACIJE

Gala večerom 2. veljače u Arsenalu otvara se "Tuna, Sushi & Wine Festival"

Piše Zadarski.hr
24. siječnja 2018. - 14:13
Tuna_sushi_GALA_2018_FB_promo

Ulaznica za spektakl otvorenja „Tuna, Sushi & Wine Festivala“ u Zadru još uvijek ima, ali polako nestaju i bez sumnje će na gala večeri 2. veljače u „Arsenalu“ ponovno sve biti puno kao šipak. Četvrto izdanje jedinstvene zadarske manifestacije „Tuna, Sushi & Wine Festival“ ove godine donosi znatne programske promjene u nikad dužem festivalskom trajanju od punih deset dana, a najznačajnija je vezana uz svečanost otvorenja koju će pohoditi, među ostalima, ministar turizma Gari Cappelli u društvu veleposlanika Japana, Koreje, Indije i Indonezije. Tako će spektakl otvorenja u „Arsenalu“ biti uvodni čin festivala, umjesto dosadašnje prakse svečanosti zatvaranja, pa će najviše ponuditi kao ekskluzivni događaj kulturne razmjene Japana i Hrvatske te, prije svega, kao – gastronomski spektakl. Što nudi sadržaj te večeri?

Prije svega, vrhunski hrvatski chefovi Hrvoje Zirojević i Josip Vrsaljko održat će live cooking show pripremajući visokokvalitetnu hrvatsku tunu iz zadarskog akvatorija i drugu vrhunsku plavu ribu, a zajedno s njima riblje specijalitete uživo će spremati chefa hotela „Adriatic“ biogradske „Ilirije“ Ante Kulaš i japanski majstor sushija Motohiko Mochizuki iz zagrebačkog restorana „Takenoko“. Cijeli kulinarski event, osim na licu mjesta na katu „Arsenala“, moći će se pratiti i putem streama na video zidu donje etaže uz live program s Lukom Bulićem i uz nastup sjajne grupe „Jeremiah's“. Buffet večeru sa specijalitetima od tune i plave ribe iz Jadranskog mora, kojih će biti u zaista neograničenom broju, pratit će i glamurozni performans izrade ikebane od leda u izvedbi japanskog majstora Kazuyuki Nihashija.

Ulaznice po cijeni od 120 kuna za ovaj spektakl mogu se kupiti u online sustavu „Eventim“, potom na svim prodajnim mjestima „Evetima“ (mjenjačnice „Exclusive Change“ i kiosci „Tiska“) te na dan održavanja gastro eventa od 20 sati u „Arsenalu“. Osim zadarskih ugostitelja i restorana, ove će godine na TSWF sudjelovati ugostitelji iz Zagreba i Splita koji su i ranije pokazali veliki interes za sudjelovanjem, ali zbog kraćeg trajanja festivala nisu mogli biti dio programa. Time u petak 2. veljače počinje „Tuna, Sushi & Wine Festival“ u Zadru, i to kao turistički spektakl koji predstavlja spoj i razmjenu iskustava kulturnih, povijesnih i prirodnih resursa Hrvatske i Japana, zajedno s jedinstvenim gastronomskim doživljajem Zadra i njegova okruženja.

Okusi zadarskog kraja
Heritage hotel Maškovića han iz Vrane, Hotel Pinija Petrčane, Falkensteiner Borik, Hotel Bastion, Hotel Mediteran, potom restorani; Gladne oči, Harbor, 4 kantuna, Pjat, Atrij, Stipe (na Poluotoku), Skoblar, Foša, Kraljevski vinogradi, Roko, Sabunjar, Malo misto, Zračna luka Zadar, Ilirija d.d., Fešta s otoka Žuta, 2Ribara, Zadar Jadera, Art Kalelarga, Hotelijersko- turistička i ugostiteljska škola Zadar, Ginger Sushi iz Zagreba, Turisthotel, Bota Šare iz Splita, Zagreba i Malog Stona te Catering Angelus iz Draga – hoteli su i restorani ovogodišnjeg „Tuna, Sushi & Wine Festivala“ koji će po promotivnim cijenama cijelo vrijeme trajanja festivala nuditi po dva riblja specijaliteta, a svoja vina predstavit će i vinari zadarskog kraja: Ker Vin i Badel 1862 iz Benkovca, Vina Vrsaljko iz Nadinskog blata, Vinarija Jokić i Poljoprivredna zadruga Maslina i vino iz Polače, tradicionalni partneri TSWF Kraljevski vinogradi iz Petrčana, Vinarija Degarra i Poljak Vina iz Zadra, UO Karaba iz Pakoštana te Vina Biograd.
23. travanj 2024 15:32