StoryEditorOCM
ĐiradaGOTOVO SVI ŽUPANIJSKI VRTIĆI U ČETVRTAK DOLAZE NA VIR

Virski mališani sa sloganom »Hrvatski Kauboji veliki junaci, uvijek će biti zlatni i u našem srcu prvaci« bit će rukometni reprezentativci i navijači

Piše Kažimir Škrbić / Virski list
31. siječnja 2018. - 00:35
KARN_000.JPG

„Nema nikakvih iznenađenja. Sve je već odlučeno, spremno i sve se zna. Virom ćemo prodefilirati kao naši rukometni Kauboji“ – tako nam ravnateljica Dječjeg vrtića „Smješko“ Jagoda Radović prenosi što se ovih dana kuhalo i kemijalo u virskom vrtiću ususret novom izdanju dječje karnevalske povorke koja će u četvrtak 1. veljače od 10 sati zagospodariti otokom. I to doslovno! Na Vir dolazi rekordnih, nevjerojatnih 1.022 djece iz 30 županijskih vrtića sa svojim najdražim tetama i pratnjom, pa se očekuje blizu 1.200 sudionika malih maškara. Svi će biti u nekom svom filmu ili kostimu, a virski mališani bit će hrvatski rukometni reprezentativci. I to, kaže nam ravnateljica Radović, s dojmljivim sloganom:

„Hrvatski Kauboji veliki junaci, uvijek će biti zlatni i u našem srcu prvaci! Nema veze što nisu osvojili medalju, nama su junaci pa će djeca biti reprezentativci i navijači, a tete će biti treneri. Imat ćemo i lopte, mada ne prave, ali to ionako nije toliko ni važno“.

Bit će, kako saznajemo, još hrvatskih navijača, pa nema sumnje kako će na Trgu svetog Jure kao polaznoj točki okupljanja biti pravog šušura. Nakon okupljanja i (ako se želi) predstavljanja maškaranih skupina na pozornici, svi će proći naseljem Centar, a onda slijedi tulum u šatoru na Ljetnoj pozornici. U điru je predstava „Madagaskar“, potom krafne, sendviči, sokići i ludilo s animatorima, baš kako je bilo prošle godine.

Program završava oko 12 i 30 sati, a evo tko sve sudjeluje na virskoj dječjoj karnevalskoj povorci: domaćin DV „Smješko“ Vir, DV „Pinokio“ Zadar, DV „Ražanac“, DV „Zvončić“ Poličnik, DV „Cvit“ Sv. Filip i Jakov, DV „Biograd“, DV „Morska vila“ Nin, DV „Sabunić“ Privlaka, DV „Gardelin“ Pakoštane, DV „Paški mališani“, DV „Zvjezdice“ Zemunik Donji, DV „Kockica“ Zadar, DV „Ribica“ Zadar, DV „Vrapčić“ Zadar, DV „Čuperak“ Zadar, DV „Zlatna lučica“ Sukošan, DV „Lastavica“ Preko, DV „Val“ Zadar, DV „Latica“ Zadar, DV „Klokan“ Zadar, DV „Cvrčak“ Posedarje, DV „Pašman“, DV „Vrška vila“ Vrsi, DV „Radost Grigor Vitez“, DV „Radost Višnjik“, DV „Radost Vruljica“, DV „Maslačak“ Zadar, DV „Potočnica“ Zadar, DV „Tratinčica“ Zadar i DV „Bambi“ Zadar.

Dječje karnevalske povorke u defileu vodit će kraljica „Virskih maškara“ Elizabeta Fumić, program će voditi Igor Jelenić Toto, a podijelit će se zahvalnice i pokloni za grupe koje osiguravaju destinacijska menadžment kompanija „Vir turizam“ i virski DV „Smješko“. Općina Vir je sponzor dječje karnevalske povorke, kao i svih događanja na „Virskim maškarama“ koje se nakon karnevalića nastavljaju u subotu 3. veljače međunarodnim karnevalskim povorkama.

       

19. travanj 2024 20:20