StoryEditorOCM
ĐiradaMLADI U KNEŽEVOJ

Koncert klarinetista Davida Kumparea i pijanista Sandra Vešligaja

Piše Zadarski.hr
2. ožujka 2018. - 11:53
ekran kumpare vesligaj

U srijedu 7. ožujka u Koncertnoj dvorani braće Bersa nastavlja se ciklus događanja pod nazivom Mladi u Kneževoj.

Ovoga puta ciklus donosi koncert dvaju višestruko nagrađivanih mladih glazbenika, klarinetista Davida Kumparea i pijanista Sandra Vešligaja!

Koncert naslovljen „Cro – Classic – Ethno“ program je dua klarineta i klavira s djelima hrvatskih  skladatelja 20. i 21. stoljeća kojima je osim suvremenog glazbenog jezika implementiranog u klasičnim formama zajednička i inspiracija folklorom, narodnim melodijama i plesovima (osobito onima istarske provenijencije).

Izvođači su akademski glazbenici koji godinama ostvaruju uspješnu suradnju.

Kao duo ostvarili su nastupe diljem Hrvatske te su dobitnici brojnih nagrada i priznanja od kojih su najznačajniji: nagrada za najbolju izvedbu domaćeg autora na međunarodnom natjecanju Lions Cluba "Grand Prix" u Rijeci 2013., I. nagrada na međunarodnom natjecanju talijanske unije "Istria Nobilissima" 2013. i posebna nagrada za (pra)izvedbu domaćeg autora na ciklusu mo. Vinko Lesić u Splitu 2017. (Sonatina Branka Okmace). Značajni su i njihovi nastupi i koncerti u sklopu ciklusa Glazbene staze u Maloj dvorani Lisinski (2014. i 2015.) te ciklusa mo. Vinko Lesić u Splitu (2015 i 2017).

Ciklus Mladi u Kneževoj čine koncerti i radionice za mlade ali i koncerti mladih glazbenika kojima se organizacijom koncerta pruža podrška te stvara platforma za njihove nastupe koja im daje poticaj za daljnji rad. 

Cijena ulaznice je 20 kn

19. travanj 2024 08:11