StoryEditorOCM
ĐiradaIZLOŽBA U DRŽAVNOM ARHIVU U SKLOPU MANIFESTACIJE "ZADAR ČITA"

Odabrana pisma nadbiskupa Vinka Pulišića

Piše Zadarski.hr
9. ožujka 2018. - 13:06
pisma

Državni arhiv u Zadru prigodom obilježavanja jubilarne, desete po redu manifestacije "Zadar čita", priređuje izložbu "Pismo i pisma u arhivu". Otvorenje izložbe je u ponedjeljak, 12. ožujka u 12 sati u Čitaonici Državnog arhiva u Zadru. Izložba ostaje otvorena do 30.ožujka. 

Kroz pet različitih tematskih cjelina, ovom izložbom prezentirat će se dio arhivskoga gradiva koje svojim sadržajem i oblikom objedinjuje elemente ovogodišnje zadane teme - pismo. "Pisma iz osobnih arhivskih fondova" i "službena pisma" uključuju izbor iz privatne korespondencije osoba i obitelji, te poslovne dopise i priopćenja iz ureda Zemaljske vlade i Namjesništva. Iz odjela Arhiva Zadarske nadbiskupije odabrana su pisma iz fonda zadarskog nadbiskupa i metropolita Dalmacije mons. Vinka Pulišića.

U jednoj od cjelina bit će zastupljeni dokumenti s različitim vrstama pisama, poput glagoljice, beneventane, gotice i bosančice, dok će u posebnoj skupini izložaka posjetitelji imati priliku pogledati zanimljive ilustrirane prikaze kao što su plakati s označenim poštanskim putovima i prigodne fotografije iz arhivske Fotografske zbirke.

19. travanj 2024 18:05