StoryEditorOCM
ĐiradaBIT ĆE PJESME I PLESA

Danas fešta od maslinovog ulja - Četvrti Varoški Noćnjak!

Piše Zadarski.hr
6. travnja 2018. - 13:34
noćnjak

U očekivanju pravog zadarskog proljeća i odlaska maslinovih mušica iz ovih krajeva prema sjeveru, unatoč ozljedama profesionalne naravi i tegobama lutanja zadarskim Poluotokom, vrijedno maslinari, trudbenici i zaljubljenici ovog dijela Grada Zadra i uže, okupit će se ponovo na tradicionalnom  Četvrtom Varoškom Noćnjaku, fešti maslinovog ulja koja će ove godine imati i međunarodni predznak!

Ovogodišnji Noćnjak u kafiću Doma počet će u petak 6.  travnja u 21 sat, do kada uzorke svojeg maslinovog ulja maslinari svih boja, roda i spola mogu predati kako bi ih ocijenio specijalni stručni žiri, a vlasnike i najmoprimce prva tri nagrađena maslinova ulja čekaju vrijedne nagrade (uz dodjelu diploma i prigodnu svečanost).

No, ovog puta spremaju se i iznenađenja – istodobno s Noćnjakom, međunarodnom promocijom maslina s Poluotoka i šire, održat će se Treći Varoški Močnjak, poznato natjecanje preciznog umakanja svih vrsta kruva u sve vrste ulja. I ne samo to, gladne i žedne posjetitelje čekaju i ekskluzivne i dosad neviđene radionice – prva je o kruvu s maslinama i oko njih, a druga o procesu od maslina do mlinova i močenja. Radionice će se održati, na radost svekolikog pučanstva, nešto prije same tradicionalne degustacije crnih i zelenih maslina, pašteta, inčuna, domaćeg kruva, rakije od maslina, pečenih maslina i svega ostalog, a posebno dobrog raspoloženja.

Svi neka se osjećaju pozvani a mnogi neka i dođu, bit će i pjesme i plesa za sve, pa čak i kućne ljubimce i ostale partnere bez obzira gdje ste ih i kada udomili.

17. travanj 2024 00:20