StoryEditorOCM
ĐiradaPRVOSVIBANJSKI PRAZNICI U PAKOŠTANIMA

Regata katamarana, dječja biciklijada, MTB maraton, gastro fešte...

Piše Zadarski.hr
27. travnja 2018. - 22:53
dani_vitezova_vranskih24-180817

Turistička zajednica općine Pakoštane u suradnji sa sportskim i etno Udrugama za ove prvosvibanjske praznike priprema niz zanimljivih i atraktivnih događanja od kojih izdvajamo:

29. i 30. 4. Regata malih katamarana ( start – lučica Pakoštane u 10:30)

Međunarodna regata malih katamarana održava se 11. god. zaredom. Jedinstvena u Hrvatskoj po broju prijavljenih sudionika koji osim iz Hrvatske dolaze iz Francuske, Mađarske, Njemačke, Austrije te Slovenije. Izuzetno atraktivna jer se rijetko na jednom mjestu mogu vidjeti mali katamarani u tako velikom broju.

30. 4. Dječja biciklijada (start – centar mjesta u 16:00)

1.5. MTB maraton Vransko jezero ( start - centar mjesta u 12:00)

Biciklistički maraton Vransko jezero održava se 11. god. za redom, a prolazi kružnom biciklističkom stazom Vranskog jezero u dužini od 34,5 km. Utrka je jedinstvena ne samo u RH već i u Evropi zbog činjenice da velikim svojim dijelom prolazi zaštićenim područjem – Parkom prirode Vransko jezero te ornitološkim rezervatom. Sudionicima pruža jedinstven doživljaj uživanja u vožnji kroz prekrasne vizure, vidikovce te zaštićenu floru i faunu Parka prirode. U maratonu sudjeluje veliki broj sudionika kako iz RH tako i iz susjednih država (Slovenija, BIH, Crna Gora…)

1.5. Prvosvibanski zalogaj (centar mjesta od 10 do 12:30)

Prvosvibanjski zalogaj je gastro događanje na kojem turiste i posjetitelje častimo domaćom spizom, vinom, prošekom, fritulama…

24. travanj 2024 22:12