StoryEditorOCM
ĐiradaU HOTELU ALMAYER U PETAK

Književna večer i druženje s Mani Gotovac

Piše Zadarski.hr
9. svibnja 2018. - 12:59

 U tajnom vrtu hotela Almayer u petak, 11. svibnja u 19 sati održat će se književna večer i druženje s Mani Gotovac. Knjige će predstaviti osobno autorica uz glazbene brojeve: “Mjesečeva sonata” (Beethoven) i “Tužna je nedjelja” (Kraljevi ulice). 

Mani Gotovac poznata je teatrologinja, kazališna kritičarka, dramaturginja, spisateljica i ravnateljica hrvatskih kazališta. Njezina životna sudbina nosi u sebi dramatske elemente: velike ljubavi, bračne lomove, burna prijateljstva s glumcima, redateljima i piscima, ali i političarima te drugim sudionicima javnoga života. 

Mani je široko umjetnički obrazovana, velika poznavateljica suvremenoga svjetskoga kazališta, ali ona je i žena snažnih strasti, u kojoj nikad nije utrnuo duh djevojčice. Posjedujući iznimnu intuiciju i imaginaciju te hrabrost, nikad se nije libila uhvatiti u koštac s najtamnijim stranama hrvatskog društva. Ljubav i sva njezina lica, krhkost i snaga pojedinca, okrutnost društva koje ne slavi ljepotu različitosti, ali prije svega kako i koliko ćutimo jedni druge, samo su neke od tema koje su obilježile njezin opus.

U nastavku nakon završetka književnog dijela večeri, odviti će se i Art&Dine degustacijska večera uz akustičnu pratnju Davora Gulina.

Radi ograničenog broja mjesta ulaz je moguć na oba dijela večeri samo uz pozivnice i prethodnu rezervaciju na info@almayer.hr ili tel: 023/335-357.

19. travanj 2024 05:32